We bespreken met Danny Holla hoe hij het vindt gaan dit seizoen. “Het bevalt me goed tot nu toe bij FC Den Bosch. Ik ben goed opgevangen door iedereen en ik heb het goed naar mijn zijn. Uiteindelijk zijn er verschillende redenen waarom ik voor FC Den Bosch heb gekozen. Het gevoel bij de club was goed, de plannen van de nieuwe eigenaar spreken me erg aan en de trainer kende ik natuurlijk al van mijn periode bij VVV-Venlo in de Eredivisie. Dat waren allemaal dingen die hierin een rol speelden.”

Doordat de in Almere geboren voetballer later aan is gesloten is hij fysiek gezien nog niet op zijn top. “Ik heb natuurlijk een achterstand van tien weken ten opzichte van de meeste jongens. Dat haal je niet zo even één-twee-drie in. Dus ik kan nog steeds niet zeggen dat ik 100% fit ben. Het komt steeds dichterbij en ik merk wel dat het de afgelopen wedstrijd beter voelde als de wedstrijden daarvoor. Het heeft gewoon tijd nodig omdat ik mijn laatste wedstrijd pas in begin mei heb gevoetbald. Als je dan begin september pas je eerste wedstrijd weer speelt, dan duurt het nog even, maar het zit er wel aan te komen.

FC Dordrecht is stroef begonnen aan het seizoen. De ploeg bezet momenteel de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. “We spelen thuis en dit is een wedstrijd die we moeten winnen om aan onze doelstelling te voldoen. Dordrecht heeft nog niet heel veel punten, maar wonnen vorige week wel van Cambuur en maakten ook twee doelpunten in het eerste kwartier tegen Sparta. Dus het is ongetwijfeld een ploeg die wel kwaliteiten heeft, maar dat komt er misschien nog niet uit. Voor ons is het zaak dat dit er tegen ons ook niet uitkomt”.

“De resultaten zijn nog niet helemaal waar wij willen zijn. Uiteindelijk heeft dat er ook mee te maken dat er veel jongens later zijn aangesloten. Onze voorbereiding is als team eigenlijk een stuk later begonnen dan bij de meeste andere ploegen. Veel spelers zullen dus nog tijd nodig hebben om hun plek te vinden en om te wennen aan de speelwijze. Dat is wel een reden waarom we nog niet zijn waar we willen zijn. De laatste wedstrijd hebben we denk ik een hele goede pot gespeeld tegen MVV. Daaraan kun je zien dat we zeker stappen aan het maken zijn. We hebben die wedstrijd gedomineerd en konden zonder te overdrijven met 6 of 7 goals verschil winnen. Het heeft even tijd nodig gehad, maar dat is aan de andere kant ook logisch als je zo laat bij elkaar komt. Dan kan je niet verwachten dat het allemaal binnen enkele weken klopt. En we hebben natuurlijk ook wat buitenlandse spelers die zich ook moeten aanpassen. Je komt in een ander land, je moet woningen zoeken. Nu is wel de tijd gekomen dat iedereen is gesetteld. Hopelijk gaan we dat terug zien.”