Doelman Wouter van der Steen kijkt terug op de wedstrijd tegen FC Eindhoven en blikt vooruit naar het duel met FC Twente.

Hoe kijk jij terug op de wedstrijd tegen FC Eindhoven?
“Wij begonnen sterk aan het duel en kwamen al vrij snel op voorsprong via een schitterende goal van Romat. In het vervolg van de eerste helft werd Eindhoven echter steeds sterker en kregen zij best wel veel kansen. Gelukkig kon ik met enkele reddingen mijn waarde voor het team bewijzen maar desondanks gingen wij met 1-1 rusten. Na de pauze hadden wij het duel beter onder controle en konden we uitlopen naar een uiteindelijk verdiende 3-1 zege.”

Ben je tevreden over je eigen vorm?
“In het begin van het seizoen was ik, net als het team, nog wat zoekende. Maar de laatste weken gaat het zowel met mijn prestaties als die van het elftal steeds beter. Ik ben momenteel best wel tevreden over mijn vorm maar ik weet dat het beter! Ik heb de afgelopen twee seizoenen bij Heerenveen misschien niet veel gespeeld maar doordat het niveau daar zo veel hoger was dan ik tot dan toe gewend was, heb ik daar wel ontzettend veel geleerd en waren het dus zeker geen verloren jaren voor mij. Toch was het voor mij tijd om een nieuwe stap te maken. Bij FC Den Bosch kom ik weer meer aan spelen toe en kan ik in de praktijk toepassen wat ik allemaal heb geleerd in de laatste jaren. Natuurlijk is het voor elke doelman heerlijk om de nul te kunnen houden maar het teamresultaat staat natuurlijk altijd voorop! Ik streef er elke week naar om geen tegendoelpunten te incasseren maar winnen is uiteindelijk veel belangrijker. Door als team de nul te houden ben je echter al goed op weg naar een overwinning.”

Wat voor wedstrijd kunnen wij verwachten tegen FC Twente?
“Ik verwacht een geweldige sfeer in het stadion omdat er zowel veel Bosschenaren als FC Twente aanhangers aanwezig zullen zijn. Het zal een duel worden met veel strijd tussen twee ploegen die voor de volle winst willen gaan. Voor ons zal het tevens een mooi moment zijn om te kijken hoe ver wij inmiddels als team zijn nu wij ons kunnen gaan meten met een ploeg die voor de titel gaat. Natuurlijk zullen we de tegenstander analyseren om te kijken waar voor ons de mogelijkheden liggen, maar wij zijn sterk genoeg om van onze eigen krachten uit te kunnen gaan. Wij gaan ook nu hopelijk de nul houden en met.”

Door: Niels de Baar