Jong AZ is deze week de derde tegenstander die FC Den Bosch treft in Stadion De Vliert. Jordy van der Winden gaat in onze voorbeschouwing voor een overtuigende overwinning.

Het seizoen verloopt tot nu toe goed, vindt Van der Winden. “We spelen prima, maar zijn helaas wat ongelukkig in de thuiswedstrijden. We hebben in eigen huis al twee keer rood gekregen. Eén keer aan het einde van de eerste helft en de tweede keer, afgelopen vrijdag, al na zeven minuten. Dan wordt het je toch lastig gemaakt.” Tevreden over het aantal punten is de linkspoot nog allerminst. “Nee, zeker niet. Er is ook heel wat veranderd ten opzichte van vorig seizoen. We hebben natuurlijk veel nieuwe, buitenlandse jongens en er wordt veel in het Engels gecommuniceerd. De lat is dit jaar een stuk hoger gelegd. Dat moet ook als je wilt groeien als speler, maar ook als club.”

Zelf heeft Van der Winden al linksback, linksbuiten en centraal achterin gestaan. Hij lacht schamper als we hem dat voorleggen. “Dat ik op meerdere posities uit de voeten kan, is voor de trainer en ook voor mezelf fijn. Maar dat het op andere plekken goed gaat, neemt natuurlijk niet weg dat ik eigenlijk toch wel liever linksback wil staan. Dat blijft mijn favoriete positie.”

De 24-jarige verdediger spreekt duidelijke taal als de wedstrijd tegen Jong AZ ter sprake komt. “We gaan winnen met 3-0”, is zijn voorspelling. “Jong AZ beschikt over een jonge ploeg die wil voetballen en probeert op te bouwen. Het zijn talentvolle spelers, maar wij zijn beter en hebben ook meer ervaring in het elftal.” Toch weet Van der Winden dat het oppassen geblazen blijft: “Jong AZ is vorig jaar niet al te hoog geëindigd, maar je moet nooit een tegenstander onderschatten. Toch gaan we de drie punten pakken, met goed voetbal, strijd en plezier. We moeten vrijdag winnen om weer aansluiting te krijgen. Daar moeten we hard voor werken, maar het komt goed dit seizoen. Wat ik met goed bedoel? Minimaal deelname aan de play-offs.”

Door: Mark van der Donk