FC Den Bosch heet u van harte welkom bij de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Trainer Wil Boessen kijkt vandaag terug op de wedstrijden tegen Sparta en Almere City en blikt vooruit naar het duel van vandaag.

Wat zeggen de resultaten van de laatste weken over de vorm van FC Den Bosch?
“Wij zijn qua voetbal en zeker wat de resultaten betreft nog niet waar we willen zijn. Het door ons vertoonde spel is echter een heel stuk beter dan het is geweest. Tegen een topteam als Sparta speelden wij bijvoorbeeld een goede wedstrijd. Wij hadden het in het begin nog wel erg lastig, maar we stonden goed en naarmate de wedstrijd vorderde werd ons spel beter.”

“Uit tegen Almere City speelden wij een matige eerste helft. Na de rust toonden wij karakter door onze ruggen te rechten en te proberen de opgelopen 2-0 achterstand te herstellen. Nadat wij door een treffer van Blummel tot 2-1 terugkwamen gooiden wij er nog een tandje bovenop en gingen wij vol op jacht naar de gelijkmaker.”

“Ondanks kansen daarop viel die treffer echter maar niet en juist in een fase dat het wachten leek op de 2-2 was het Almere City die kort voor tijd scoorde en zo de wedstrijd met 3-1 in hun voordeel beslisten.”

Wat voor wedstrijd kunnen wij verwachten tegen Jong FC Utrecht?
“Jong FC Utrecht staat momenteel laatste op de ranglijst. Toch bevat de selectie enkele goede spelers die het in zich hebben om de overstap te maken naar het eerste van FC Utrecht. Spits Nick Venema is hun grootste talent en heeft zich op dat punt zelfs al bewezen. Omdat ik niet verwacht dat Jong FC Utrecht het ons makkelijk zal willen maken is het aan ons om met veel strijd de Utrechtse muur te slechten en de drie punten te pakken.”