Na de competitieopening uit tegen Jong PSV (2-2) begint FC Den Bosch vandaag aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Hoofdtrainer/coach Erik van der Ven over de voorbereiding, de uitwedstrijd tegen PSV en over de tegenstander van vandaag, Telstar.

Was dit de ideale aanloop naar de competitie?

“Zeker niet. Vanwege de onduidelijkheid over de overname van de club zijn wij begin juli met een kleine groep spelers begonnen. Tijdens de voorbereidingsperiode kwamen er echter steeds meer nieuwe jongens bij, zodat wij gelukkig toch al vrij snel met een flinke groep op het veld stonden. Helaas voor ons waren er veel blessures, waardoor er momenteel nog te veel spelers bij ons rondlopen die niet fit genoeg zijn.”

Hoe belangrijk is een goede voorbereiding?

“Het voornaamste doel in de aanloop naar een nieuw seizoen is het op tijd fit krijgen van de spelers. Je probeert in de trainingen ook om zoveel mogelijk automatismen in het spel te krijgen en tevens hoop je een groepsgevoel te creëren. Natuurlijk wil je het liefst alle oefenwedstrijden winnen, maar vallen en opstaan hoort bij dit proces.”

Hoe kijk je terug op de eerste wedstrijd van afgelopen maandag?

“Met een dubbel gevoel. De eerste helft tegen Jong PSV was niet goed, in de tweede helft hoop je de overwinning te behalen. Maar over de hele wedstrijd genomen kunnen we tevreden zijn met een punt. Zeker gezien de krappe selectie en het feit dat vijf jongens hun debuut maakten.”

En dan vanavond Telstar.

“Wij hebben ze nauw gevolgd, maar op basis van oefenwedstrijden en één competitieduel is het lastig een goed beeld te krijgen. Andries Jonker kennende zal hij proberen om met verzorgd en aanvallend voetbal tot resultaten te komen. Wij moeten ons echter vooral op ons eigen spel richten. Ik weet in ieder geval dat ik beschik over een jonge enthousiaste groep met enkele ervaren krachten erbij. Het is een goede mix, waardoor ik veel vertrouwen heb in een goed verloop van dit seizoen. Ik wil het publiek aan ons binden met attractief en aanvallend voetbal. Hopelijk worden wij ook dit jaar weer massaal gesteund door onze fanatieke aanhang.”

Door: Niels de Baar