Aanstaande vrijdag treedt FC Den Bosch aan in Enschede tegen koploper FC Twente. De wedstrijd zal om 20.00 beginnen.

De Bossche ploeg reist aanstaande vrijdag af naar het oosten van het land. FC Twente, dat zich koploper van de Keuken Kampioen Divisie mag noemen, kent een goede periode en heeft sinds de winterstop alleen verloren in een bekerduel tegen Willem II.

FC Den Bosch kan vertrouwen halen uit het feit dat het eerder dit seizoen met 2-1 wist te winnen van de landskampioen uit 2010. Toen tekende Stefano Beltrame voor een doelpunt

Niet veel later was het Stefan Velkov dat het tweede Bossche doelpunt wist te maken. Na een voorzet uit een vrije trap vanaf links kon hij de bal met een aardige boog over de doelman heen koppen.

Clubtopscorer aan de kant van FC Twente is Tom Boere. Dit seizoen was de spits al goed voor dertien doelpunten. De ploeg van trainer Marino Pusic heeft dit seizoen al 69 punten behaald en is bezig aan een goede reeks. De ploeg uit Enschede heeft net als FC Den Bosch een periodetitel behaald. Voor FC Den Bosch is een overwinning erg van belang om aansluiting te behouden bij de drie ploegen die boven de Bosschenaren staan.