Aanstaande maandag, 3 december, speelt FC Den Bosch een uitwedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tegen Jong FC Utrecht.

FC Den Bosch zal zich maandag willen revancheren en vol voor de drie punten gaan. De Bossche ploeg deelt de koppositie momenteel met Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles.

De Bosschenaren speelden tweemaal eerder tegen Jong FC Utrecht . FC Den Bosch wist nog nooit eerder te winnen van het beloftenelftal uit Utrecht. Ondanks de lage klassering van de tegenstander van aanstaande maandag, is FC Den Bosch gewaarschuwd.

Vertrouwen biedt het feit dat FC Den Bosch tot nu toe het grootste gedeelte van het puntenaantal heeft behaald in uitwedstrijden en het met Jong FC Utrecht het team met de meeste doelpunten tegen treft.

Over Jong FC Utrecht
Jong FC Utrecht staat op de achttiende plaats bezet op de ranglijst. In Utrecht zal FC Den Bosch een team treffen dat in wisselvallige vorm verkeerd. De Domstedelingen lieten zich tegen Jong Ajax van hun beste kant zien en wonnen met 4-3, maar gingen in de daaropvolgende wedstrijd met 2-0 onderuit tegen FC Volendam.

De geschiedenis van Jong FC Utrecht in het betaalde voetbal is kort en overzichtelijk. Het doet sinds twee seizoenen mee en het behaalde respectievelijk de achttiende en twintigste plaats.

Bij Jong FC Utrecht verkeert Nick Venema momenteel in topvorm. De in Austerlitz geboren spits was dit seizoen al goed voor negen doelpunten en maakte een hattrick tegen Jong Ajax.

Afgelopen weekend mocht Venema zijn opwachting maken in het eerste elftal van FC Utrecht. Trainer Dick Advocaat liet de 19-jarige invallen en zag zijn wissel binnen slechts zes minuten beloond worden met een fraai doelpunt. Enkele minuten later lag ook de tweede bal in het net.

Al met al treft FC Den Bosch aanstaande maandag een ploeg waarin voorin veel gevaar schuilt en het flink aan de bak moet om zo voor het eerst drie punten mee te nemen uit Utrecht.

Door: Casper Sas