De tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding werd afgewerkt in Zaltbommel. Tegen het plaatselijke Nivo Sparta wilde trainer Jack de Gier Hugo Botermans als spits aan het werk zien. Vorige week speelde de oud-speler van FC Eindhoven en ADO Den Haag nog vanaf de zijkant. Botermans wist zich in de eerste helft als enige te onderscheiden met een doelpunt. Hij rondde een voorzet van Jorn van Hedel beheerst af en bepaalde daarmee de ruststand op 0-1. De eersteklasser hield verder prima stand.

Leeflang
In de eerste helft speelde ook proefspeler Brend Leeflang mee. De centrale verdediger van Jong Vitesse speelde naast Teun van Grunsven die ook nog hoopt op een contract bij FC Den Bosch.

Schalks

In de tweede helft was Gijs Schalks de enige die mocht blijven staan. De doelman van Jong FC Den Bosch speelde zijn eerste minuten in het eerste elftal en mocht direct de wedstrijd vol maken. Dat deed de sluitpost vrij aardig. De tweede nieuweling, Mario Maeda, mocht zich ook laten zien. De middenvelder speelde eerder zijn wedstrijden voor Excelsior.

Zelfde beeld

Den Bosch hield moeite met het compacte spel van de thuisploeg en wist nog maar twee keer te scoren. De treffer van Jizz Hornkamp mocht er wezen; hij knalde een vrije trap hard achter de nieuwe doelman van Nivo Sparta, Van Harmelen. Het zelfde spelbeeld bleef. In de slotfase maakte FC nog de 0-3 toen centrale verdediger Schalkx de bal in eigen doel werkte.

Opstelling eerste helft: Schalks; Zimmer; Van Grunsven; Leeflang; Van Hedel; Van der Heijden; Mulders; Meerveld; Van Bakel; Botermans; Fase

Opstelling tweede helft: Schalks; Maas; Lambert; Van den Bogert; Burnet; Neelen; Leijten; Maeda; Trotman; Hornkamp; Kuijpers