Aftrap Fit met FC!

20230313_194740

Fit met FC! is gestart! Na individuele intake gesprekken kwamen de deelnemers maandagavond 6 maart voor het eerst bij elkaar in Stadion de Vliert. Deze eerste bijeenkomst was gericht op  elkaar leren kennen. In tweetallen gingen de deelnemers in gesprek, waarbij iedereen zich voorstelde en zijn mooiste FC Den Bosch herinnering deelde, zoals de kampioenswedstrijd tegen Veendam in 2004, de 3-0 winst tegen Ajax in 1983 en de promotiewedstrijden tegen FC Eindhoven en RBC.

Er volgde een stukje theorie over gedragsverandering. Ook intrinsieke motivatie kwam aan bod en deelnemers werden aangemoedigd om na te denken over hun persoonlijke motivatie en doelen.

Natuurlijk wordt er niet alleen gepraat tijdens Fit met FC! Na de kennismaking en de theoretische les was het tijd om te bewegen. De groep werd meegenomen op stadiontour. Tribunes werden beklommen en er werd een rondje veld gedaan.

Het programma van Fit met FC! is gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de FC Den Bosch-supporter. In de wekelijkse sessies worden deelnemers begeleid door professionals op het gebied van een gezonde leefstijl. Thema’s die naast actief bewegen aan bod komen zijn onder meer voeding en mentale gezondheid.

De groep bestaat uit mensen van verschillende leeftijden en achtergronden. Wat hen verbindt, is hun liefde voor FC Den Bosch en hun wens om gezonder te leven. Fit met FC! is niet alleen een programma om leefstijl te verbeteren, het is ook een manier om nieuwe mensen te ontmoeten en samen te werken aan een gemeenschappelijk doel. Al tijdens de eerste sessie ontstond een gevoel van verbondenheid. Aan enthousiasme en motivatie was ook geen gebrek. Dat belooft veel goeds voor de rest van het programma!