Brabantse derby op zondagmiddag

FC Groningen - FC Den Bosch-rica

Door de interlandperiode hebben de Bosschenaren een uitwedstrijd op zondag tegen Willem II. In Tilburg wordt afgetrapt om 14:30.

FC Den Bosch wist afgelopen vrijdag helaas niet te winnen in een gelijkopgaande wedstrijd tegen FC Eindhoven. Beide ploegen gaven weinig weg, maar doorslaggevend was het enige doelpunt van de wedstrijd in de tweede helft. Die bepaalde ook gelijk de eindstand. Tegen de ploeg uit Tilburg hebben de mannen van trainer Tomasz Kaczmarek weer de mogelijkheid om alles te geven voor de drie punten.

Willem II begon dit seizoen niet meteen denderend, maar hebben hun draai gevonden momenteel. In de afgelopen drie wedstrijden wisten ze telkens weer met de overwinning naar huis te gaan. De Tilburgers wonnen tot nu toe de wedstrijden tegen de relatief lichtere tegenstanders, maar tegen de zwaargewichten van de competitie hadden ze het telkens weer moeilijk. Daarin werden dan ook de meeste punten verspeeld. Tegenstanders zoals SC Cambuur, FC Groningen en NAC Breda zorgden voor lastige wedstrijden en weerhielden Willem II van een goed resultaat.

Op de Instagrampagina van FC Den Bosch beantwoordde coach Tomasz Kaczmarek vragen van supporters. De afgelopen wedstrijd kwam daarbij naar voren: “Het was een andere wedstrijd dan de eerdere wedstrijden. FC Eindhoven staat goed georganiseerd en tactisch heel sterk. Laag verdedigen van hun kant zorgde ervoor dat er weinig kansen ontstonden. Ook omdat wijzelf goed kunnen verdedigen en dus weinig weggeven. In de tweede helft waren wij volgens mij de betere ploeg, meer kansen en betere kansen lieten dat merken. Jammer genoeg kwamen wij niet tot scoren toe. Daarbovenop heeft FC Eindhoven een kans die er gelijk invalt. Heel ongelukkig voor ons. Maar over het algemeen vind ik nog steeds dat wij die dag redelijk hebben gespeeld.”

Vorig seizoen wisten de Blauwwitten nog te winnen op Tilburgse bodem. Door een razendsnelle eerste treffer van Faris Hammouti en later in de tweede helft een tweede treffer van dezelfde man stond Willem II in eigen huis tegen een stand van 0-2 te kijken. Later scoorde Jesse Bosch voor de thuisploeg en werd de uitslag bepaald op 1-2.

Zondags dus een uitwedstrijd tegen Willem II. De trainer had daar nog het volgende over te zeggen: “Willem II heeft goede spelers, een erg technisch team en goed in combinatievoetbal. Dus het wordt een wedstrijd waarin we erg goed moeten zijn op vele aspecten. Er zullen dan ook momenten komen in de wedstrijd waarin we het lastig gaan hebben. We geloven dat we op het moment in een vorm zijn waarbij we naar Tilburg kunnen komen met het idee om voor de punten te vechten. We hebben een aantal dingen voorbereid die logisch zullen zijn tijdens de wedstrijd, daarnaast kijken we er echt naar uit om deze derby te gaan spelen.”

De wedstrijd van begint om 14:30 zondag en wordt helaas zonder uitsupporters gespeeld, wel is de wedstrijd live te zien op ESPN!