De FC Den Bosch Foundation en lokale zorgpartners organiseren fittestdag voor senioren!

Fittestdag FC Den Bosch Foundation

Op vrijdag 31 mei organiseert de FC Den Bosch Foundation samen met de GGD, S-PORT, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Fysiotherapie Scholten een fittestdag voor senioren in Stadion De Vliert. Zo krijgen ouderen een beeld van hun fitheid, kunnen zij ervaren hoe leuk (samen) bewegen is en worden zij gemotiveerd om meer te bewegen voor een gezonde en actieve levensstijl.

Deelname aan deze fittestdag is een eerste stap om dit doel te bereiken. Onder begeleiding worden verschillende testen uitgevoerd om te achterhalen hoe het is gesteld met de algehele fitheid. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is aanwezig met de HealthCheck box, waarin gewicht, lengte, BMI, glucose, bloeddruk en hartslag worden gemeten. Bij Fysiotherapie Scholten worden kracht en lenigheid getest. De GGD richt een stand in over positieve gezondheid in het dagelijkse leven en de buurtsportcoaches van S-PORT bespreken de resultaten van de testen en geven beweegadvies.

Ook kunnen 60+-ers kennis maken met een leuke voetbalvorm voor ouderen. Tijdens het testen speelt het FC Den Bosch Walking Football-team een promotietraining.

De fittestdag vindt plaats op vrijdag 31 mei van 10.00 tot 15.00 uur in Stadion De Vliert. Er is plaats voor maximaal 50 deelnemers. Deelnemers krijgen bij inschrijving een tijdslot toegewezen. Wilt u uw tijdslot reserveren of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de FC Den Bosch Foundation via stage.foundation@fcdenbosch.nl en/of 073-6464700.