De Graafschap effectiever dan FC Den Bosch; geen punten in uitduel

verslags-4

FC Den Bosch vergat zichzelf te belonen vrijdagavond. Meerdere grote kansen in de eerste helft werden niet benut. Tegenstander De Graafschap was effectief en maakte er 2. 2-0. 

Bij FC Den Bosch een wijziging in de basis ten opzichte van vorige week tegen Jong AZ. Ricardo Henning was niet wedstrijdfit en werd vervangen door Victor van den Bogert, die meteen de aanvoerdersband omkreeg.

Binnen de minuut was FC Den Bosch voor het eerst gevaarlijk worden. Vieiri Kotzebue werd door Kacper Kostorz aangespeeld in de zestien. Hij kon uithalen, maar schoot de bal in het zijnet. Een ogenblik later verdiende Nick de Groot en hoekschop, deze leverde niets op. In de openingsfase bleef FC Den Bosch aandringen. In de zevende minuut resulteerde dat in de volgende kans. Een snelle uitbraak kwam via Vieiri Kotzebue voor de voeten van Rik Mulders. Zijn schot ging net naast het doel. Twee minuten later was het Oulad M’hand met een poging. Een aanval over meerdere stations eindigde bij de middenvelder. Met zijn linker haalde hij vanaf randje zestien uit, maar miste op een haar.

Na ruim tien minuten meldde ook De Graafschap zich voor het eerst voor het doel. Een poging van randje zestien werd klemvast gepakt door Hegyi.

In de 26e minuut van de wedstrijd kreeg FC Den Bosch de grootste kans van de wedstrijd. Met een slim passje stuurde Kotzebue zowel Kostorz als Vicario de diepte in. Laatstgenoemde schoot, maar miste op een haar. Een moment later was er weer een 100% kans. Dit keer voor Kotzebue zelf. Een fraaie pass van achteruit van Van den Bogert werd op waarde geschat door de spits. Oog-in-oog met doelman Jansen schoot hij voorlangs.

Toch was het De Graafschap wat uit het niets op voorsprong kwam. Vanuit een corner kwam de bal met een omweg bij Jeffry Fortes. De aanvoerder van De Graafschap werkte de bal binnen. 1-0.

De thuisploeg leek op te leven na het doelpunt. De ploeg nam het initiatief over van FC Den Bosch en kwam tot kansen. Zo ook in minuut 38. De Graafschap kreeg een vrije trap recht voor het doel, op de zestienmeterlijn. Büttner haalde hard uit, maar schoot naast.

Na de rust duurde het lang voordat we een poging konden noteren. Na 65 minuten spelen probeerde Kacper Kostorz het met links. Zijn schot miste kracht en kon klemvast gepakt worden door doelman Jansen. Beide ploegen zochten de weg naar voren, maar veel aanvallen strandden voordat er een schot gelost kon worden.

Net als in de eerste helft, scoorde De Graafschap uit het niets. Een lage voorzet van Fortes kon bij de tweede paal binnengeschoten worden door invaller Mahi.

De Graafschap: Jansen, Schenk, Warmerdam, Colyn (69. Mahi), Hardeman, Seuntjens (80. Haen), G. Büttner (69. Bosilj), Fortes, Brittijn, A. Büttner, Van Gilst (80. Hassan)

FC Den Bosch: Hegyi, Van den Bogert, Kotzebue (72. Van Bakel), Oulad M’hand (72. Kalinauskas), De Groot (86. Laros), Van Grunsven, Vicario, Mulders, Maas (78. Mbete), Ogbaidze (78. Keijser), Kostorz.