Derby in seizoensopener

DEN BOSCH, 17-09-2022 ,De Vliert Stadium Keuken Kampioen Divisie, Dutch football, season 2022/2023, FC Den Bosch player Anass Ahannach scores and celebrates 1-1 during the match  Den Bosch - Top Oss

Vrijdag begint eindelijk het nieuwe voetbalseizoen. Voor FC Den Bosch begint dit gelijk met een kraker. De derby in eigen huis tegen TOP Oss. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in De Vliert.

Na een lange voorbereiding van acht weken, begint het nu eindelijk ‘voor het echie’. 9 oefenwedstrijden speelde FC in zowel binnen- als buitenland. Er werd gelijkgespeeld tegen de O23 van Borussia Mönchengladbach, Ajax en Jong PSV en gewonnen van De Graafschap. Maar volgens trainer Kaczmarek draait het in de voorbereiding niet enkel om het resultaat: “We willen allemaal resultaat halen. Maar de prestatie die we leveren is de eerste stap naar een goed resultaat. Als dat niet op orde is, halen we geen resultaat. Of enkel op goed geluk. We moeten domineren en ons team ontwikkelen. Ik heb het gevoel dat we in de voorbereiding goed werk hebben geleverd.

Tegenstander TOP Oss kende qua resultaat een vrijwel vlekkeloze voorbereiding. De ploeg van oude bekende Ruud Brood, die een week voordat de voorbereiding startte het stokje overnam van Klaas Wels, speelde zeven oefenduels en won ze allemaal. De ploeg versterkte zich deze zomer met een aantal ervaren krachten als Calvin Mac-Intosch en Mike Havekotte, maar leverde ook drie echte smaakmakers in. Spits Kay Tejan vertrok naar Polen, Jearl Margaritha vertrok naar Azerbeidzjan en captain Rick Stuy van den Herik verliet na een dienstverband van negen seizoenen de club.

Op de Instagram van FC Den Bosch beantwoorde Kaczmarek vragen van de supporters. Volgens de trainer is de groep goed voorbereid op de derby en het nieuwe seizoen: “We hebben er allemaal zin in. We zijn goed voorbereid en er heerst een positieve stemming in de groep. 8 weken hard werk hebben er voor gezorgd dat we goed voorbereid zijn op morgen. Het team is er op verschillende manieren klaar voor. Veel spelers waren al met ons aan het begin van de voorbereiding. We hebben vroeg gehandeld dus dat gaf ons de kans om goed en lang samen te spelen en trainen. Onze fitheid is sterk verbeterd. Het team ziet er fysieker uit. We hebben veel sprintwerk en krachttraining gedaan. Maar het belangrijkste: het is duidelijk wat we willen laten zien op het veld. Of dat nu gaat over de opbouw achterin of hoe we willen drukzetten. Iedereen weet wat er moet gebeuren en voelt zich daar zelfverzekerd van. De intensiteit is een groot deel van ons spel. We hebben veel tijd en moeite in gespeeld, om dat altijd te combineren met goed, technisch voetbal. Ik heb er zin in om dat te laten zien aan de supporters. Alles wat we hebben gedaan in het voorseizoen, moeten we nu laten zien in het echt.”

Vorig seizoen won FC Den Bosch nog in eigen huis van TOP Oss. Binnen tien minuten keek FC Den Bosch tegen een 0-1 achterstand aan, maar dankzij doelpunten van Anass Ahannach, tweemaal Joey Konings en Ryan Leijten werd de wedstrijd alsnog overtuigend gewonnen. Volgens Kaczmarek is het lastig om je voor te bereiden om deze wedstrijd: “Het is de eerste van het seizoen. Natuurlijk hebben we informatie over de tegenstander, maar dat komt vooral uit oefenwedstrijden. Ze hebben een nieuwe trainer, nieuwe spelers, nieuwe manier van spelen. Het is altijd anders met de eerste wedstrijd van het seizoen. Maar wij weten hoe belangrijk deze wedstrijd is. Wij kijken naar onze eigen voorbereiding en willen laten zien welke kant we op willen.”

Morgen nemen we voorafgaand aan de wedstrijd afscheid van Jordy van der Winden. De publiekslieveling stopte onlangs met betaald voetbal en zal morgen voor de wedstrijd afscheid nemen van de club.

Voor de wedstrijd van morgen zijn nog kaarten te verkrijgen via onze online ticketshop. Ook zijn de kassa’s op het voorplein geopend. Lees onderaan dit bericht alle informatie die je moet weten over het bezoeken van de wedstrijd van morgen!

Kaartje op naam

Voor FC Den Bosch – TOP Oss kun je één kaartje per account kopen. Deze wordt op naam gezet. Op dat kaartje en op jouw legitimatiebewijs moet dezelfde naam staan. Neem jouw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart mee als je naar de wedstrijd komt, want bij een eventuele controle mogen we je geen toegang verlenen als je dit niet kunt tonen. De kassa’s op het voorplein zijn geopend op de wedstrijddag. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs kun je voor jezelf een kaartjes kopen, mits je niet uit Oss of uit de directe  omgeving van Oss komt. Supporters van TOP Oss zijn helaas niet welkom bij de wedstrijd, zoals ook FC Den Bosch-supporters voor de uitwedstrijd in Oss geen kaart kunnen kopen. Deze maatregel is het gevolg van de ongeregeldheden tussen supporters van beide clubs afgelopen seizoen.

Seizoenkaarthouders

Seizoenkaarthouders kunnen zoals gebruikelijk gewoon met hun seizoenkaart binnen. Het tonen van deze kaart is voldoende.

De Vliert rookvrij

Alle voetbalstadions in het betaalde voetbal zijn rookvrij. Bij het betreden van De Vliert wordt dit ook met signalisatie aangegeven. Het rookverbod geldt niet voor de open lucht. Kun je het roken niet laten? Geen probleem, maar zoek wel even een rookzone op. Deze zijn:

–          Voor de M-Side (oost) achter de tribune
–          Voor de noord- en zuidtribune onderaan de tribunes, aan de zijkanten bij tourniquets
–          Voor de hoofdtribune eveneens onderaan de tribunes, in de hoeken bij de tourniquets

Parkeren

Kijk hier voor parkeerinformatie op de wedstrijddag. Kom je met de fiets? Dan kun je deze stallen onder de hoofdtribune, bij ingagng E-F-G.

KNVB- en huisregels

Eenmaal in het stadion gelden de gangbare huisregels. Lees deze goed door. Bezoekers die zichtbaar onder invloed zijn worden niet tot het stadion toegelaten. Wees je er ook van bewust dat de KNVB de straffen op het overtreden van de gedragsregels heeft aangescherpt. Met name op het in bezit zijn en/of afsteken van (knal) vuurwerk staat een serieuze staf, namelijk vijf jaar uitsluiting van wedstrijden in het betaalde voetbal. En dat is zonde, want je wilt jouw club natuurlijk niet zo lang missen. En FC Den Bosch jou ook niet!