Derde thuiszege op rij na overwinning op De Graafschap

DEN BOSCH, 04-11-2022 ,De Vliert Stadium Keuken Kampioen Divisie, Dutch football, season 2022/2023, FC Den Bosch player Joey Konings scores and celebrates 1-1 during the match  Den Bosch - De Graafschap

FC Den Bosch heeft vrijdagavond een belangrijke zege geboekt op De Graafschap. In eigen huis werd de ploeg uit Doetinchem met 2-1 verslagen door goals van Konings en Van den Bogert.

Bij de ploeg van Jack de Gier een wijziging ten opzichte van vorige week tegen NAC Breda. Rik Mulders verving de geblesseerde Teun van Grunsven.

Na zo’n 10 minuten kreeg FC Den Bosch de eerste echte kans van de wedstrijd. Joey Konings gaf de bal vanaf de linkerkant voor, spits Nikolaj Möller kopte echter naast het doel van De Graafschap-doelman Hidde Jurjus. Ongeveer 5 minuten later kwam De Graafschap wél op voorsprong. Linksback Alexander Büttner schoot de bal van heel ver met een volley over keeper Wouter van der Steen heen, waardoor het 0-1 stond voor de ploeg van Adrie Poldervaart na een kwartier spelen.

Daarna was het weer diezelfde Alexander Büttner met de poging. Dit keer ging zijn schot recht door het midden en wist Wouter van der Steen de bal makkelijk te klemmen.

10 minuten voor rust kreeg aanvaller Joey Konings de uitgelezen mogelijkheid om de 1-1 binnen te schieten, hij stond 1 op 1 met de keeper van De Graafschap maar schoot de bal hard op de paal. 5 minuten later was daar diezelfde Joey Konings die de 1-1 maakte. Uit een corner viel de bal uit de kluts voor zijn voeten, en via een soort halve omhaal schoot hij de bal van dichtbij tegen de touwen.

Gelijk na rust was FC Den Bosch dichtbij de 2-1. Rechtsback Rik Mulders kwam goed door over de rechterkant, hij legde de bal af op Anass Ahannach die van buiten de 16 uithaalde. Zijn inzet belandde helaas voor FC Den Bosch op de paal. Niet veel later raakte ook De Graafschap het houtwerk. Siem de Jong knikte de bal vanuit een corner op de lat. Een paar minuten daarna kwam FC Den Bosch weer goed weg. In plaats van de lat was het dit keer de paal in de weg stond voor De Graafschap. Vleugelaanvaller Önal probeerde het met een poging in de korte hoek, maar trof geen doel.

FC Den Bosch begon daarna steeds meer aan te dringen en dat werd ook beloond. Uit de hoekschop van Danny Verbeek kopte centrale verdediger Victor van den Bogert de bal hard in het doel. Waardoor FC Den Bosch na 65 minuten op voorsprong kwam.

FC Den Bosch had het laatste half uur onder controle. Een paar kleine kansjes maar daar bleef het dan ook wel bij. Na 3 minuten extra tijd hield de scheidsrechter het voor gezien. FC Den Bosch boekt een belangrijke 2-1 zege op De Graafschap, waardoor het bovenin mee blijft doen voor de tweede periode.