Eerste thuiswedstrijd van de periode tegen VVV-Venlo

juichen-w2-1

Na de verloren wedstrijd tegen Willem II afgelopen zondag, is nu een Limburgse ploeg de tegenstander. Vrijdag is VVV-Venlo de bezoekende ploeg.

De zondagse wedstrijd tegen de Tilburgers pakte niet goed uit voor FC Den Bosch. De sterke eerste helft zorgde voor een voorsprong, maar de vele kansen die er waren, werden helaas niet allemaal benut. Willem II kon terugkomen in de wedstrijd en wist deze om te buigen tot een geflatteerde 3-1. De strafschop laat in de wedstrijd was de nekslag voor FC. Er kan zelfvertrouwen worden gehaald uit de hoeveelheid kansen die werden gecreëerd, nu is het alleen de taak om van die kansen ook meer doelpunten te maken.

VVV-Venlo heeft een onstuimige start gehad aan dit seizoen. Een winstreeks van vier wedstrijden zorgde ervoor dat VVV-Venlo snel veel punten kon pakken, vervolgens wisten de Limburgers vier wedstrijden achter elkaar niet meer wat winnen is. Dit zorgt ervoor dat de ploeg uit Venlo in een mindere vorm naar De Vliert toekomt. Wel staan ze nog op een zesde plek in de ranglijst.

Op de Instagrampagina van FC Den Bosch beantwoordde coach Tomasz Kaczmarek vragen van de supporters. Eerst was het onderwerp de afgelopen week: “Deze week was anders omdat we laatst op zondag hebben gespeeld. Maandag stond in het teken van een hersteltraining. Dinsdag hadden we een dag vrij en daarna hadden we twee dagen om de teleurstelling van Willem II om te draaien en te beginnen met de voorbereiding richting VVV-Venlo. We moesten snel doorgaan, maar iedereen is klaar voor de wedstrijd van morgen.”

VVV-Venlo is een lastige tegenstander voor de Bosschenaren. De laatste keer dat er thuis werd gewonnen van de ploeg uit Limburg was in 2014. Toen waren twee doelpunten van Edoardo Ceria voldoende voor een 2-0 zege.

Morgen dus weer in een wedstrijd in eigen huis. Tomasz Kaczmarek had daar nog wat over te zeggen: “Ik merk de support voor de wedstrijden, maar nog belangrijker is dat ik de support van de fans tijdens de wedstrijd merk. Voor ons is het speciaal om hier te spelen, wetende dat er vier/vijf duizend fans kijken in het stadion. Een doel van ons is dan ook om met ons spel en onze prestaties om fans te motiveren om nog een keer te komen, waarbij mensen geloven dat we succesvol kunnen zijn. Om er dus voor te zorgen dat er energie in de stad komt en in het stadion. Dat zal ervoor zorgen dat we nog sterker zijn in de cruciale momenten. De laatste paar wedstrijden was de support geweldig en wij gaan er hard aan werken om morgenavond ook zo mooi te maken.”

De wedstrijd van morgen begint om 20.00 uur in Stadion De Vliert. Heb je nog geen kaartje? Ga dan snel naar tickets.fcdenbosch.nl. Ben je er niet bij in het stadion? Dan is de wedstrijd te zien op het schakelkanaal van ESPN!