Eerste wedstrijd in de vierde periode thuis tegen FC Dordrecht

DORDRECHT, 09-09-2022 , Matchoholic Stadion , Dutch Football Keuken Kampioendivisie season 2022 / 2023 . Toine van Huizen of FC Dordrecht vs Joey Konings of FC Den Bosch during the match Dordrecht - Den Bosch .

Na de verloren uitwedstrijd in Venlo begint FC Den Bosch vrijdagavond met een schone lei in de vierde periode. FC Den Bosch speelt morgen een thuiswedstrijd tegen de nummer negentien van de competitie.

Vorige week vrijdagavond stonden FC Den Bosch en VVV-Venlo tegenover elkaar. Op deze winterse avond verloor FC Den Bosch met 4-0. Na een halfuur kwamen de Bosschenaren op achterstand. Robert Klaasen krijgt na een rommelige situatie de bal op de rand van de 16. De middenvelder van VVV twijfelt niet en passeert met een stift doelman Konrad Sikking. Met enkele kansen voor FC Den Bosch is het toch VVV-Venlo die de score net voor rust weet te verdubbelen middels een vrije trap. In de 60e minuut is het weer VVV die de 3-0 op het scorebord brengt. Tien minuten later weet invaller Sven van Braken de 4-0 op het scorebord te schieten.

De tegenstander van morgen verloor afgelopen vrijdag ook met 0-4. In eigen huis kwam de ploeg van Michele Santoni in de negende minuut al op een 0-1 achterstand. Vijf minuten later wandelt De Graafschap door de verdediging en door het felle druk zetten verdubbeld Neghli de score. In de 66e minuut werkt Schuurman de bal op de paal en door een snelle counter komt De Graafschap op een 3-0 voorsprong. Na een benutte penalty eindigt de wedstrijd in 0-4.

De laatste thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht werd met 3-0 gewonnen. Na een afstandsschot van Jordy van der Winden kwam FC Den Bosch op een 1-0 voorsprong in de 56e minuut. Nikolaj Möller verdubbelde de score na een prachtige assist van Ahannach. In het laatste kwartier van de wedstrijd bepaalde Sebastiaan van Bakel de eindstand. Hij schoot de 3-0 op het scorebord.

Aanstaande vrijdag wacht een spannende wedstrijd tegen de ploeg van Michele Santoni. FC Den Bosch speelde in totaal 82 wedstrijden tegen FC Dordrecht. Er werd 45 keer gewonnen, 19 keer gelijk gespeeld en 18 keer verloren. FC Den Bosch pakte in de historie totaal 154 punten tegen Dordrecht. Deze wedstrijd staat bovenaan in het rijtje bij de meest gepakte punten.

Er werd gesproken met interim trainer William van Overbeek. “Eindelijk weer een thuiswedstrijd. Het publiek is voor ons ontzettend belangrijk en dat blijkt ook uit de statistieken. Wij gaan morgen zeker voor resultaat.” Afgelopen week moest FC Den Bosch het zonder keeper Wouter van der Steen en Anass Ahannach doen. “Deze spelers zijn deze week weer terug, dat is positief en daarnaast zijn er weer een aantal jongens die een volle trainingsweek achter de rug hebben en ook weer inzetbaar zijn.”

Inmiddels zijn er 4100 kaarten verkocht. Wij hopen op een volle tribune voor maximale support zodat we de drie punten in Den Bosch houden! Heb jij nog geen tickets? Klik HIER

De wedstrijd wordt vrijdagavond om 20:00 afgetrapt in De Vliert. De wedstrijd is te volgen op onze social media kanalen of op het schakelprogramma van ESPN.

Verdere wedstrijdinformatie:

De Vliert rookvrijSinds het seizoen 2021-2022 zijn alle voetbalstadions in het betaalde voetbal rookvrij. Bij het betreden van De Vliert wordt dit ook met signalisatie aangegeven. Het rookverbod geldt niet voor de open lucht. Kun je het roken niet laten? Geen probleem, maar zoek wel even een rookzone op. Deze zijn:

–          Voor de M-Side (oost) achter de tribune

–          Voor de noord- en zuidtribune onderaan de tribunes, aan de zijkanten bij tourniquets

–          Voor de hoofdtribune eveneens onderaan de tribunes, in de hoeken bij de tourniquets