Einde bekeravontuur na nederlaag tegen Ajax

DEN BOSCH, 11-01-2023, Stadium De Vliert, Dutch Football TOTO KNVB Beker season 2022 / 2023, Game between FC Den Bosch and Ajax. Ajax player Jorge Sanchez Ramos

In een uitverkochte Vliert nam FC Den Bosch het deze woensdagavond op tegen Ajax voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. In eigen huis ging FC Den Bosch met 0-2 onderuit.

Nick de Groot ontbrak bij de Bosschenaren wegens een blessure, hij werd vervangen door Stan Maas. Ook Ryan Leijten startte niet, zijn vervanger was Dino Halilovic.

Het eerste schotje van de wedstrijd was voor Ajax. Kenneth Taylor kreeg de bal buiten de 16 zijn voor zijn voeten. Zijn poging eindigde uiteindelijk ruim naast het doel van Van der Steen. Na een kwartier spelen was daar dan ook het volgende kansje voor de Amsterdammers. Dusan Tadic gaf de bal voor en spits Lorenzo Lucca kwam tot koppen. Zijn inzet eindigde naast de goal.

Na 20 minuten kwam Ajax op een 0-1 voorsprong. Dino Halilovic veroorzaakte een penalty en aanvoerder Dusan Tadic schoot hem feilloos rechtsboven in de hoek. Wouter van der Steen zat in de goede hoek maar was kansloos.

Daarna volgde een aantal kansjes over en weer. Eerst Faris Hammouti die vanaf de rechterkant van de 16 uithaalde, maar debutant Rulli kon de inzet makkelijk klemmen. Niet veel later kwam Ajax gevaarlijk voor de goal. Klaassen probeerde het met een omhaal die naast het Bossche doel belandde. Wouter van der Steen voorkwam daarna de 0-2. Owen Wijndal probeerde de bal in de verre hoek te schieten, de keeper redde knap. Uit de corner die volgde was het Bassey die een grote kopkans kreeg, zijn poging ging over.

Ajax drong aan een kreeg meteen weer een grote kans, Conceicao deed een poging met rechts. Zijn schot spatte uiteen op de onderkant van de lat.

Zes minuten na rust verdubbelde de Amsterdammers de voorsprong. Kenneth Taylor haalde uit van buiten het strafschopgebied, de bal werd van richting veranderd en eindigde daardoor laag linksonder in de hoek, Wouter van der Steen was opnieuw kansloos.

In de 73ste minuut volgde daarna de volgende kans. Een vrije trap van Dusan Tadic eindigde op het hoofd van Davy Klaassen die de bal niet op goal kreeg. FC Den Bosch gaf de tweede helft weinig weg en Ajax kwam er amper écht doorheen. Ajax-rechtsback Sánchez probeerde het daarna een keer van afstand, zijn inzet ging ver over.

Geen van beide ploegen kwamen meer tot scoren en na 94 minuten hield de scheidsrechter het voor gezien. Het bekertoernooi eindigt voor FC Den Bosch in een uitverkochte Vliert bij de laatste 32.

Aanstaande maandag staat alweer de volgende wedstrijd voor FC Den Bosch op het programma. Dan spelen we om 20:00 uur in het Jan Louwers Stadion tegen FC Eindhoven.