FC Den Bosch boekt eenvoudige zege op VV N.I.V.O. Sparta

IMG_4340

Dinsdagavond wist FC Den Bosch voor de tweede maal op rij te winnen in de voorbereiding. In Zaltbommel werd VV N.I.V.O. Sparta verslagen met 0-3.

Aan de kant van FC Den Bosch keerde Danny Verbeek terug in het elftal. De routinier was zaterdag tegen vv Nooit Gedacht nog afwezig, maar maakte tegen VV N.I.V.O. Sparta zijn rentree aan de kant bij FC Den Bosch.

In een aantrekkelijke openingsfase kwam er na vier minuten eerste kans van de wedstrijd. Na mooie combinatie op het middenveld van Den Bosch, kwam de bal terecht bij de opgekomen Stan Maas. De linksback legde de bal terug voor Nikolaj Möller die vrije ruimte vond in de 16. De bal kwam echter net wat te veel naar achter voor hem, waardoor de bal verwerkt tot corner. Een minuut later meldde de thuisploeg zich voor het eerst met een doelpoging. Een kopbal van dichtbij ging over het doel van doelman Sikking.

Het spel golfde op en neer in de openingsfase. Na 8 minuten vond Van Bakel de ruimte om een voorzet te geven. Hij gaf met links voor op het hoofd van Möller, die hard naast kopte. Een ogenblik later haalde Ahannach uit vanaf randje 16, maar zijn schot zeilde over het doel. Een volgende doelpoging van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Een harde vrije trap vanaf randje 16 ging rakelings naast.

Na deze openingsfase met veel kansen, kwam er na ruim een kwart wedstrijd pas de volgende grote mogelijkheid. Danny Verbeek krulde met zijn linkervoet een corner direcht hoek bij de eerste paal. Zijn inzet leek er even in te gaan, maar op de lijn kon de bal alsnog weggewerkt worden. Tien minuten voor rust leek Sebastiaan van Bakel  op weg naar de openingstreffer. De buitenspeler werd door Danny Verbeek het strafschopgebied ingestoken, speelde knap zijn tegenstander uit en schoot op goal. Doelman Hijman had een prachtige redding in huis op de poging van Van Bakel, waarmee hij een tegentreffer voor zijn ploeg voorkwam.

Enkele minuten later was het dan toch raak. Jordy van der Winden verlengde een hoekschop van Verbeek richting de tweede paal. Hier kon Teun van Grunsven makkelijk tegen de bal aanlopen en tekende zo voor de openingstreffer.

Na rust speelde FC Den Bosch met een compleet nieuw elftal, wat verdedigend weinig weggaf. In aanvallend opzicht duurde het even voordat de eerste hoogtepunten kwamen. Na een uur spelen kopte Dylan Ryan naast uit een corner van Asier Córdoba. Vijf minuten later was het wel raak. Ryan Leijten ontving de bal van Jorn van Hedel, zocht de ruimte en schoot de bal hard in de kruising. 0-2!

De thuisploeg kwam ma 82 minuten uit het niets voor het doel van FC Den Bosch. Bijna was daar de aansluitingstreffer, maar een slim boogballetje ging er nét niet in.

Een minuut later bepaalde Joey Konings de eindstand op 0-3. De spits kreeg de bal van Ryan Leijten, misleidde zijn tegenstander en schoot zuiver binnen.

Zo wint FC Den Bosch met 0-3 van VV N.I.V.O. Sparta dankzij doelpunten van Van Grunsven, Leijten en Konings. Vrijdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Dan gaat FC Den Bosch op bezoek bij VFC Zwaluw in Vught. Tot dan!