FC Den Bosch contracteert keeperstalent Tjemme Bijlsma (17)

Tjemme site 1

Tjemme Bijlsma heeft bij FC Den Bosch een driejarig contract getekend. De doelman die tot medio 2027 is vastgelegd, speelt sinds zijn elfde bij FC Den Bosch. Zijn eerste team in de FC Den Bosch Jeugdopleiding was de O12 lichting. Afgelopen seizoen keepte Bijlsma zijn wedstrijden in FC Den Bosch O18. Bijlsma zat afgelopen seizoen twaalf keer bij de wedstrijdselectie van de Bossche hoofdmacht. In maart debuteerde de in Aalst geboren Bijlsma ‘officieus’ in een oefenwedstrijd tegen NAC Breda. Ook werd Bijlsma in mei 2023 al eens uitgenodigd voor een trainingskamp van Oranje Futures 016. 

Tjemme Bijlsma: “Toen ik zes jaar gelden werd gescout door FC Den Bosch en van Roda Boys naar de jeugdopleiding van de club ging, droomde ik al van een carrière in het profvoetbal. Dat ik mezelf nu prof mag noemen vind ik héél mooi en mijn eerste doel is daarmee bereikt. Natuurlijk weet ik dat het nu allemaal pas écht gaat beginnen. Sinds afgelopen zomer trainde ik op de dinsdagen al met het eerste mee. Doordat de selectiekeepers kampten met blessures en interlandverplichtingen hadden, werd dat al snel meer dan één training per week. Nadat Kuba geblesseerd raakte en terugkeerde naar Liverpool, ben ik een plekje doorgeschoven. Dat betekende alle dagen met de A-selectie meetrainen en ook dat ik voortaan deel uit zou maken van de wedstrijdselectie. Het is heel snel gegaan, maar het is me enorm goed bevallen. FC Den Bosch ben ik dankbaar voor deze kans, zoals ik alle keepertrainers met wie ik heb mogen werken ook dankbaar ben voor hun vertrouwen in mij. Een profcarrière was ooit een droom, nu is het een doel.”

Technisch directeur Bernard Schuiteman: “Erg blij zijn we dat met Tjemme wéér een talent uit de eigen opleiding een eerste profcontract bij ons heeft getekend. Tjemme heeft de overstap van de junioren naar de senioren inmiddels gemaakt en hoewel je het niveauverschil tussen een opleidings- en een prestatieteam natuurlijk niet in een paar weken overbrugt, heeft Tjemme de afgelopen maanden laten zien dat hij het selectieniveau aankan. Tjemme beschikt over prima reflexen en hij heeft een groot atletisch vermogen. In zijn coaching kiest hij de juiste momenten. Ondanks zijn jeugdige leeftijd is hij nu al een rustfactor in het doelgebied. Dat is veelbelovend als je zo jong bent. We hebben er veel vertrouwen in dat Tjemme de belofte die in hem schuilt waar gaat maken.”