FC Den Bosch duikt samen met ouderen in verleden van de club

1991 BVV Den bosch in bekerfinale

Foto’s, filmbeelden, plakboeken en andere memorabilia houden het verleden van FC Den Bosch in leven. Aan de hand daarvan wil de club herinneringen op gaan halen bij oudere mensen die kampen met eenzaamheid of dementie.  Daarvoor worden in stadion De Vliert periodieke bijeenkomsten georganiseerd waarbij ook oud-spelers aanschuiven. In sessies van twee keer 45 minuten wordt dan met vijf tot tien personen per bijeenkomst  teruggeblikt op memorabele momenten uit de geschiedenis van FC Den Bosch.

De lokale (zorg)instellingen in Den Bosch zijn opgeroepen om met hun cliënten hieraan mee te werken. Het project, dat de naam Talking Football heeft gekregen, vindt zijn oorsprong in Schotland waar het onder de naam Football Memories een grote vlucht heeft genomen. Ook in Nederland zijn diverse clubs inmiddels actief op dit terrein.

Het initiatief in Den Bosch komt van de FC Den Bosch Foundation, die zich inzet voor maatschappelijke projecten. Vanuit de gedachte dat voetbal het hart van een groot sociaal netwerk vormt, wil de Foundation oud-supporters en andere oudere mensen via Talking Football bij de club betrekken. De bijeenkomsten worden geleid door vrijwilligers die beschikken over veel historische kennis van club en stad.

Om de medewerking van de (zorg)instellingen te verkrijgen wordt op donderdag 2 maart om 10.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden in stadion De Vliert. Begeleiders, mantelzorgers en familieleden van senioren voor wie het project interessant is, zijn welkom om aan te sluiten bij de gratis toegankelijke sessies in een ongedwongen sfeer.

Wie meer wil weten over Talking Football kan zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst. Dat kan per mail bij de FC Den Bosch Foundation onder vermelding van namen of namen telefoonnummer en e-mailadres. Het mailadres hiervoor luidt: foundation@fcdenbosch.nl