FC Den Bosch eindigt competitie met een punt

HELMOND, 06-05-2022. Stadion de Braak, Stadium of Helmond Sport, Dutch Keukenkampioen Divisie football season 2021-2022. Helmond Sport - Den Bosch. Den Bosch player Soufyan Ahannach (L) and Helmond Sport player Maxime de Bie (R) during the game Helmond Sport - Den Bosch.

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen mocht FC Den Bosch aantreden tegen Helmond Sport. Lang leek de ploeg van Jack de Gier op weg naar drie punten op bezoek bij de hekkensluiter, maar vlak voor tijd maakte de thuisploeg gelijk. 1-1. 

Vanwege een aantal blessures en schorsingen moest Jack de Gier flink sleutelen en improviseren. Met centraal duo bestaande uit Steven van der Heijden en Barry Maguire, basisplaatsen voor Dino Halilovic en Sebastiaan van Bakel en Ahannach die een linie zakte naar het middenveld begon FC Den Bosch aan de wedstrijd.

FC Den Bosch schoot uit de startblokken. In de eerste minuut bereikte Jeremy Cijntje na een goede actie Soufyan Ahannach. De smaakmaker werd aangespeeld in de 16, maar raakte de bal niet goed waardoor de bal niet richting doel ging. 6 minuten later kwam ook Helmond Sport met het eerste doelgevaar. Na een vlotte tegenaanval van de thuisploeg kreeg Dylan Seys een schietkans in de 16, maar Wouter van der Steen redde knap.

In de fase die volgde ging het spel op en neer, zonder echte kansen. Tot de 24e minuut. Soufyan Ahannach zette een aanval op en kreeg via Jeremy Cijntje de bal terug. Ahannach bewaarde de rust, legde de bal af op Kevin Felida die van buiten de 16 in de onderhoek raak schoot. 0-1 voor FC Den Bosch!

Helmond Sport leek een minuut na het doelpunt op weg naar een snelle gelijkmaker. Dylan Seys kreeg de bal in de 16, haalde uit en schoot hard op de lat.

Voor rust kregen beide ploegen nog een kans. FC Den Bosch kreeg de eerste, toen Jeremy Cijntje een goede actie in huis had. De buitenspeler kwam vanaf de rechterflank naar binnen en krulde met zijn linkerbeen de bal net naast de kruising. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Jellert van Landschoot namens Helmond Sport de uitgelezen kans op de gelijkmaker. De Belg kreeg genoeg ruimte aan de linkerkant om in een rechte lijn naar het doel te lopen. In de 16 wilde hij Wouter van der Steen omspelen, maar controleerde hij de bal niet goed waardoor Steven van der Heijden met een sliding weg kon werken.

Na de rust kreeg FC Den Bosch de eerste kans in minuut 55. Sebastiaan van Bakel kreeg een verre voorzet op zijn hoofd, maar kopte rakelings over het Helmondse doel. Het moment wat daarop volgde was voor Helmond Sport. Jelle Goselink kwam vrij in de 16 en de gelijkmaker op zijn voet had. De spits van Helmond schoot echter hard tegen de paal aan.

Helmond Sport zette in de tweede helft wat meer aan in de eerste, waardoor Wouter van der Steen meermaals redding moest brengen op pogingen van de thuisploeg. Onder andere een kopbal vanaf een meter of 5 van Thomas Beekman werd knap gekeerd door onze aanvoerder.

Een kwartier voor tijd creëerde FC Den Bosch een kans die niet te missen leek. Vanaf de achterlijn aan linkerkant werd de bal door Torino Hunte teruggelegd voor het doel, waar de bal door Ryan Leijten binnengetikt kon worden. De invaller kon zijn voet er niet goed tegenzetten, waardoor de stand 0-1 bleef.

Helmond Sport bleef doorzetten en kreeg wederom via een kopbal van Thomas Beekman een kans op de gelijkmaker. Van dichtbij kopte de middenvelder ruim naast.

Vlak voor tijd veerde het stadion nog eens op, toen Soufyan Ahannach op het middenveld de bal kreeg. Hij zag Mike Havekotte ver voor zijn doel staan en besloot vanaf de middellijn uit te halen. Zijn halfvolley miste op een haar na het doel.

In de laatste minuut van de blessuretijd trok de thuisploeg de stand alsnog gelijk. Boyd Reith stoomde op aan de rechterkant, kapte in de 16 zijn tegenstander uit en schoot in de verre hoek raak.

Hiermee sluit FC Den Bosch het seizoen af met een 1-1 gelijkspel. Door dit punt eindigen we de competitie op de elfde plaats. We bedanken jullie voor de massale steun dit seizoen. Binnenkort volgt er meer informatie over de seizoenkaarten. Hopelijk tot volgend seizoen in Stadion De Vliert!