FC Den Bosch huurt Jakub Ojrzyński van Liverpool FC

JAKUB-Site

De 20-jarige Poolse U20 international Jakub Ojrzyński wordt dit seizoen door FC Den Bosch gehuurd van de Engelse grootmacht Liverpool FC. De Bosschenaren waren sinds het vertrek van Wouter van der Steen (Helmond Sport) en Konrad Sikking (gestopt) naarstig op zoek naar een extra keeper. Eerder werd Joey Roggeveen voor twee seizoenen vastgelegd. Hij kwam vorige maand transfervrij over van Ajax. Ojrzyński maakte de afgelopen week al in twee vriendschappelijke ontmoetingen zijn opwachting in het blauwwit.

Jakub Ojrzyński: “Ik heb voor FC Den Bosch gekozen, omdat het een goede plek is om mezelf te ontwikkelen. De ervaringen die ik in Nederland op kan doen bij FC Den Bosch en in deze competitie, gaan mij verder helpen. Andersom wil ik ook FC Den Bosch graag vooruithelpen en ga ik mijn stinkende best doen om mezelf te laten zien aan de fans. De club was niet helemaal nieuw voor me. Ik kon altijd alleen de eredivisiewedstrijden zien, maar ik weet bijvoorbeeld dat Ruud van Nistelrooij hier zijn opleiding had en dat zijn carrière in Den Bosch is begonnen. FC Den Bosch is sowieso een kraamkamer van jeugdvoetballers, heb ik begrepen. Ik kijk enorm uit naar de start van het seizoen en kan niet wachten om de supporters te zien!”

Yousuf Sajjad: “We zijn erg blij dat we Jakub op huurbasis naar Den Bosch hebben kunnen halen. Het is essentieel dat we twee gelijkwaardige keepers in de selectie hebben die gedurende het seizoen met elkaar kunnen concurreren voor de keeperspositie. Jakub biedt ons dit. Hij heeft bij meerdere clubs en teams ruime profervaring opgedaan. Ook vertegenwoordigde Jakub zijn land in diverse jeugdselecties. Met het eerste team van Liverpool, waar Jakub sinds 2019 onder contract staat, trainde hij regelmatig mee. Dat hij door Liverpudlians wordt uitgeleend en niet permanent wordt getransfereerd, zegt veel over de potentie die zij in hem zien. Wij denken dat FC Den Bosch een goede stap is in Jakub ’s carrière en voor zijn verdere ontwikkeling. Al brengt hij natuurlijk sowieso veel goede eigenschappen mee die nu al van meerwaarde zijn voor FC Den Bosch. Met Jo21 keeper Lars Vrolijks is het keepersensemble voor dit moment compleet, al zit het keepersdomein in de eerste transitiefase. We blijven streven naar doorontwikkeling.”