FC Den Bosch: ieder kind heeft recht op een sportvereniging!

special FB 1099 (2)

Op 20 november is de Internationale Dag van de Rechten van het Kind (Universal Children’s Day). Kinderen hebben allerlei rechten, zoals het recht op gezondheid, veiligheid en onderwijs. Ook sport en bewegen is een kinderrecht.

In ‘s-Hertogenbosch groeien 2.700 kinderen in de leeftijd tot 18 jaar op in een gezin met een laag besteedbaar inkomen. Deze kinderen kunnen geen lid worden van een sportvereniging. Ze missen allerlei ervaringen die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Sport en cultuur helpen een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de samenleving. Zeker ook lokaal.

Ieder kind heeft recht op sport en moet lid kunnen worden van een sportvereniging. De FC Den Bosch Foundation komt samen met de club en met het Jeugdfonds Sport & Cultuur op voor dit recht. Met het oog daarop staat het thema ‘Ieder kind moet op voetbal kunnen!’ centraal tijdens de wedstrijd FC Den Bosch – Telstar (aanvang 18.45 uur) in Stadion De Vliert in Den Bosch.

Ieder kind moet op voetbal kunnen!

FC Den Bosch nodigt Stichting Quiet en van de amateurvoetbalverenigingen in de gemeente ’s-Hertogenbosch jeugdspelers (incl. begeleiders) uit om de wedstrijd bij te wonen. Zij krijgen een plaats op het maatschappelijk vak in Stadion De Vliert. Ook zijn maatschappelijke relaties uit de gemeente Den Bosch uitgenodigd waaronder betrokkenen uit het sociaal domein, voorzitters van amateurvoetbalverenigingen en wethouder Marianne van der Sloot.

In de rust wordt een voetbalshow (o.a. Panna KO) gegeven door team-EL Jackson met jeugdspelers van een Bossche vereniging. In de line-up voor aanvang van de wedstrijd lopen twee teams met jeugdvoetballers van Bossche amateurvoetbalverenigingen samen op met de spelers van FC Den Bosch en Telstar. Vooraf, tijdens en na de wedstrijd wordt er over het thema en het event gecommuniceerd door FC Den Bosch en het Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught.

Als Jeugdfonds intermediair- of Meerkracht – ben jij dé ideale schakel tussen het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de kinderen die onze hulp het hardst nodig hebben. Als professional die werkt met kinderen, weet jij welke kinderen dat zijn. Samen met het Jeugdfonds kun jij ze helpen. Het kost 2 minuten om je aan te melden, waarna jij ze kunt helpen aan een jaar lang voetballen of wat ze ook maar willen. Laten we samen zorgen dat élk kind mee kan doen, nieuwe vrienden maakt, vaardigheden opdoet en zelfvertrouwen krijgt.

Help een kind – meld je aan!

Ga naar: https://jeugdfondssportencultuur.nl/help-een-kind/