FC Den Bosch in mineur het jaar uit

HELMOND, 16-12-2022, Sportpark de Braak, football season 2022 / 2023, Dutch Keuken Kampioen Divisie. Player FC den Bosch Rik Mulders during the match Helmond Sport - FC den Bosch

De laatste wedstrijd van dit jaar vond plaats in het GS Staalwerken Stadion tegen Helmond Sport. De ploeg uit Helmond stond voor deze wedstrijd twee plekken onder FC Den Bosch. 

Trainer Jack de Gier voerde één wijziging door ten opzichte van vorige week tegen Telstar. Nick de Groot vervangt Stan Maas in de basiself.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd ging het gelijk op, maar het eerste kansje van de wedstrijd was voor Helmond Sport. Peter van Ooijen laat het eerste schot los op het doel van Wouter van der Steen. Zijn poging ging ruim naast.

Na ruim een kwartier was het Helmond Sport wat weer gevaar stichtte. Steven van der Heijden leed slordig balverlies, waardoor Helmond Sport er met een drie tegen één situatie uit kon. De thuisploeg speelde de situatie slordig uit, waardoor FC Den Bosch met de schrik vrijkwam. In de tegenstoot ging FC Den Bosch ervandoor. Een goed opgezette aanval eindigde in de voeten van Nikolaj Möller. Hij schoot vanaf de zestien net over.

Het eerste doelpunt had na een half uur voor Helmond Sport kunnen vallen, maar Wouter van der Steen weet knap te redden. Na een goede voorzet van Arno van Keilegom kon Wassim Essanoussi de bal vanaf de vijfmeterlijn binnenschieten. Wouter van der Steen hield zijn ploeg hier knap op de been.

Net voor rust creëerde FC Den Bosch nog een grote kans. Na een goede crosspass van Danny Verbeek kon Joey Konings om de keeper heen lopen. Hij wordt naar buiten gedreven en kiest voor de voorzet. Deze voorzet is net te scherp, waardoor Nikolaj Möller de bal voor open goal niet binnen kon glijden.

Enkele minuten na rust kreeg Helmond Sport de eerste kans van de tweede helft. Wassim Essanoussi ontving de bal op de rand van het zestienmetergebied. Wouter van der Steen, een oude bekende van Helmond Sport, wist het schot van afstand uit de hoek te plukken.

Kansen waren schaars in de fase die volgde. Beide ploegen probeerden een opening te vinden, maar verder dan wat speldenprikjes kwamen beide ploegen niet. Tot de 68e minuut, toen Helmond Sport toch op een 1-0 voorsprong kwam. Na een lage voorzet vanaf de rechterkant belandde de bal bij de tweede paal in de voeten van Arno van Keijlegom. Hij schoot de Helmonders met een slap tikje op voorsprong.

In de tien minuten na de 1-0 kon FC Den Bosch geen vuist maken tegen de ploeg uit Helmond. Even later was daar toch weer een grote kans voor Joey Konings. Hij kreeg de bal en schoot hem met zijn linker in de verre hoek. Keeper Mike Havekotte wist de bal met een katachtige-redding uit het doel te tikken.

In het laatste kwartier wist FC Den Bosch geen goede aanval meer te creëren. FC Den Bosch verliest hierdoor het laatste duel van het jaar. Op 6 januari beginnen we weer. Dan is Jong FC Utrecht is de eerste tegenstander in het nieuwe jaar. De wedstrijd tegen de Utrechtse beloften begint in eigen huis om 20.00 uur. Informatie over de kaartverkoop volgt snel.