FC Den Bosch jaagt op revanche tegen Jong PSV

EINDHOVEN, 12-09-2022. Sportcomplex De Herdgang, Stadium of Jong PSV. Keukenkampioen Divisie football season 2022-2023. Jong PSV - Den Bosch. Den Bosch player Faris Hammouti (L) and Jong PSV player Mees Krekels (R) during the game Jong PSV - Den Bosch.

Driemaal is scheepsrecht. FC Den Bosch wil na twee nederlagen in de competitie dit jaar in de derde wedstrijd de drie punten pakken. Dat moet in eigen huis gaan gebeuren tegen stadsgenoten van vorige tegenstander FC Eindhoven, Jong PSV. Om 20:00 uur is de aftrap in De Vliert.

De bezoekers staan op een 13de plek in de Keuken Kampioen Divisie. Met 24 punten uit de 19 gespeelde wedstrijden. Afgelopen speelronde kwamen de Eindhovenaren niet in actie, wegens slecht weer kon er niet gevoetbald worden op het veld op De Herdgang. Hierdoor de wedstrijd tegen VVV-Venlo werd afgelast. De laatste wedstrijd wist de belofteploeg niet te winnen. Op bezoek in Breda bij NAC ging het met 2-1 onderuit. Binnen 2 minuten kwam Jong PSV via spits Jason van Duiven al op een 0-1 voorsprong, nog geen 2 minuten later lag de gelijkmaker er al in. Odysseus Velanas kon uit de kluts de bal van dichtbij binnen schieten. Na een halfuur bepaalde NAC Breda al de eindstand. Oud-FC Den Bosch speler Jort van der Sande kon na een fout ingeschatte bal van de Jong PSV achterhoede de 2-1 binnen schieten.

FC Den Bosch staat 5 plekken onder Jong PSV, op een 18de plaats. met 19 punten. Ook FC Den Bosch verloor haar vorige wedstrijd. In het Jan Louwers Stadion verloor FC Den Bosch met 4-1 van FC Eindhoven. De Eindhovenaren kwamen voor eigen publiek al vroeg op voorsprong via Evan Rottier. Na geklungel op het middenveld van FC Den Bosch kwam FC Eindhoven ook op 2-0 via Feyenoord-huurling Naoufal Bannis. 10 minuten voor rust zorgde Ryan Leijten met een geplaatst schot voor de aansluitingstreffer. Na rust was het FC Eindhoven dat weer de overhand nam en in de 56ste minuut op 3-1 kwam via de van Sparta gehuurde Charles-Andreas Brym. In de extra tijd kwamen de Eindhovenaren ook nog op 4-1 voor. Lamine Diaby-Fadiga schoot de bal via een volley fraai langs keeper Van der Steen.

FC Den Bosch wist deze wedstrijd in totaal 8 keer te winnen. 6 keer werd er verloren en 4 keer eindigde het in een gelijkspel. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen wist FC Den Bosch geen punten te pakken tegen Jong PSV. Op De Herdgang was de ploeg van trainer Adil Ramzi met 3-1 te sterk. Jeremy Antonisse opende van dichtbij de score. FC Den Bosch deed vlak na rust iets terug via huurling Evangelos Patoulidis, die de 1-1 binnen schoot. Daarna stond centrale verdediger Jenson Seelt twee keer op het scorebord. Eerst viel de bal met wat geluk voor zijn voeten vanuit een voorzet waardoor hij voor leeg doel de 2-1 kon binnen tikken. Daarna was het opnieuw Jenson Seelt die de bal uit een voorzet voorbij Wouter van der Steen kopte om de wedstrijd in het slot te gooien.

De wedstrijd wordt morgen om 20:00 uur gespeeld in De Vliert en is te volgen via onze socials en het schakelkanaal van ESPN.

Via onze ticketshop kunt u nog steeds kaartjes halen voor de wedstrijd.