FC Den Bosch niet bij machte en verliest openingsduel

S-HERTOGENBOSCH,05-08-2022,Stadium De Vliert,Dutch Football Keuken Kampioen Divisie season 2022 / 2023,FC Den Bosch player Dino Halilovic during the match Den Bosch - Eindhoven

In een zonnig Stadion De Vliert trapte FC Den Bosch de voetbaljaargang 22/23 af tegen FC Eindhoven. Mede dankzij een zwakke eerste helft staat FC Den Bosch met lege handen na het openingsduel. De bezoekers wonnen met 1-3.

De openingsfase was voor de bezoekers. In de eerste paar minuten van de wedstrijd kwam FC Eindhoven tweemaal voor het doel van Van der Steen. Tweemaal via linkervleugelspeler Jasper Dahlhaus. Hij dribbelde tweemaal soepel door de Bossche defensie, maar trof geen doel. Naoufal Bannis deed dat enkele minuten later wel. Uit een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten van de spits, die niet twijfelde en de bal in de bovenhoek plaatste. 0-1 voor de bezoekers, binnen 10 minuten

FC Den Bosch was slordig in het eerste kwart van de wedstrijd. De ploeg maakte veel onnodige fouten, kon de bal niet voor een langere periode in de ploeg houden en kwam niet veel in de vijandelijke zestien. De gevaarlijkste kans voor FC Den Bosch kwam via de voet van FC Eindhoven-verdediger Rodrigo Rego. Een slechte terugspeelbal van de Portugees werd ook door doelman Bertrams niet goed ingeschat, waardoor de bal slechts enkele centimeters naast de paal rolde.

Toch breidde de uitploeg na 22 minuten de score uit via Collin Seedorf. Een voorzet van Bannis werd vanuit een moeilijke hoek binnengeschoven door de opgekomen rechtsback. Na een ruim half uur werd het ook nog 0-3. Een onbegrijpelijke beslissing van scheidsrechter Hensgens, die de bal op de stip legde. Bannis shoot de bal door het midden tegen het net.

Na de rust zat er meer gif in de ploeg. FC Den Bosch zocht nadrukkelijk de aanval en dwong na 51 minuten spelen de gelijkmaker af. Anass Ahannach haalde uit van afstand en schoof de bal in de onderhoek. 1-3!

FC Den Bosch bleef op zoek naar de volgende treffer. De ploeg van Jack de Gier had in de tweede helft het overwicht in balbezit en kansen. Via onder anderen Jordy van der Winden was FC Den Bosch dichtbij. Hij schoot hard richting de bovenhoek, maar doelman Bertrams tikte de bal uit de kruising.

FC Den Bosch zette het slotoffensief door, maar wist niet dichterbij de Eindhovenaren te komen.

Zo verliest FC Den Bosch haar eerste wedstrijd van het seizoen met 1-3 van FC Eindhoven. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. Dan is, in een helaas leeg stadion, ADO Den Haag de tegenstander.