FC Den Bosch ontvangt koploper PEC Zwolle

ALMERE, 26-08-2022, Yanmar stadium, season 2022 / 2023, Dutch Football Keuken Kampioen Divisie. FC Den Bosch player Teun van Grunsven during the match Almere City FC - FC Den Bosch

Na de nederlaag afgelopen week in Almere maakt FC Den Bosch zich op voor de volgende wedstrijd tegen koploper PEC Zwolle. De Zwollenaren wisten tot nu toe elke wedstrijd te winnen.

Aankomende vrijdagavond staat er weer een zware wedstrijd op het programma, ditmaal komt PEC Zwolle op bezoek in Stadion De Vliert.

Afgelopen week ging FC Den Bosch er met 2-0 onderuit in Almere. Na iets minder dan een half uur stond het met 1-0 achter. In de tweede helft kwamen er kansen aan beide kanten, onder andere Dino Halilovic had de gelijkmaker op zijn voet maar liet het na om te scoren. In minuut 85 pakte Steven van der Heijden zijn tweede gele kaart waardoor hij er tegen PEC Zwolle niet bij zal zijn. Het was de thuisploeg die uiteindelijk de genadeklap gaf waarbij Jeredy Hilterman zijn tweede van de avond mocht maken.

PEC Zwolle zit op dit moment op rozen in de Keuken Kampioen Divisie. De degradant van de Eredivisie van afgelopen seizoen wist tot nu toe elke wedstrijd te winnen. Ook afgelopen week thuis tegen Jong PSV had het een makkelijke avond. PEC Zwolle wist uiteindelijk te winnen met 4-2 en bleef ongeslagen.

Danny Verbeek was vorige week afwezig door ziekte en lijkt deze week weer helemaal fit te zijn. Hij voelt zich goed genoeg om te spelen. Het is aan trainer Jack de Gier of hij ook weer direct in de basis zal verschijnen.

Verbeek kijkt uit naar de wedstrijd tegen titelkandidaat PEC Zwolle: ‘’Het wordt een lastige wedstrijd, PEC Zwolle heeft tot nu toe alles gewonnen. Dit maakt het ook weer mooie wedstrijd voor ons en onze supporters.”

Volgens Verbeek maakt het geen verschil dat FC Den Bosch alweer een goede tegenstander treft: ‘’Uiteindelijk zal je tegen elk team komen te spelen dus je kan ze maar beter gehad hebben. Zwolle speelt goed, flink aanvallend maar dit biedt voor ons ook kansen in de omschakeling. Je speelt altijd om te winnen en dat kan ook tegen dit Zwolle. We gaan gewoon weer vechten voor de 3 punten.”
‘’We zullen op onze hoede moeten zijn, met de 3-5-2 en de opkomende wingbacks zijn ze vaak erg gevaarlijk. Ook al hebben we nu een paar keer verloren, dit is weer een nieuwe pot en we gaan volle bak voor de overwinning’’

Deze week was er verder nog goed nieuws voor FC Den Bosch. Na Faris Hammouti, die eerder deze week overkwam van Almere City FC. Tijdens de sloturen van de transferperiode werd ook aanvallende middenvelder Evangelos Patoulidis nog vastgelegd. De Belg met Griekse roots wordt dit seizoen gehuurd van KV Oostenede. Ook in Zwolle hebben ze zich nog weten te versterken in de laatste week, Stijn Meijer en Melayro Bogarde zijn de nieuwe aanwinsten van de Zwollenaren.

Aanstaande vrijdag zal er om 20:00 afgetrapt worden. FC Den Bosch – PEC is te zien op het schakelkanaal van ESPN. Het hele interview met Danny Verbeek is hieronder te bekijken.