FC Den Bosch is het nieuwe seizoen gestart met een prima overwinning in een Brabants onderonsje met Helmond Sport. Door doelpunten van basisdebutant Ryan Leijten en Jizz Hornkamp trokken de Bosschenaren aan het langste eind.

Veel debutanten aan Bossche zijde: Linus Zimmer (18) debuteerde in het betaald voetbal, Ryan Leijten (17) viel vorig seizoen al even in en mocht na een goede voorbereiding vanuit de basis starten, waar ook Victor van den Bogert, Teun van Grunsven en later nog Mike van Beijnen en Ricardo Kip hun eerste officiële minuten in het blauw-wit van FC Den Bosch maakten.

De mannen van de jarige trainer Jack de Gier (53) begonnen scherp aan het duel met Helmond Sport. Sebastiaan van Bakel was al snel dichtbij de openingstreffer maar de vleugelaanvaller kreeg zijn voet niet goed tegen de bal. De bezoekers uit Helmond anticipeerden snel met twee mogelijkheden voor Goselink en Houttequiet, maar Van der Steen zag hier geen echt gevaar. De openingshelft van de competitie kende weinig echte kansen. Vlak voor rust kreeg Helmond Sport nog de grootste kans om op voorsprong te komen; spits Jelle Goselink zag zijn kopbal van dichtbij tegen de paal belanden.

Na de pauze leek de wedstrijd wat te ontbranden. Het publiek ging nog fanatieker achter de ploeg staan en dat leek zijn effect te hebben op het veld. In de 64e minuut belandde een hoekschop via de kluts en het hoofd van Ryan Leijten achter doelman Havekotte (1-0). Na de openingstreffer stond doelman en aanvoerder Wouter van der Steen op om zijn ploeg er doorheen te slepen. Meermaals redde hij op schoten van binnen de zestienmeter, waarmee hij zijn ploeg een zet in de goede richting gaf en zijn doel schoon hield. Ruim tien minuten voor het eind gooide Jizz Hornkamp de wedstrijd in het slot. Invaller Jochem Scheij stak de spits de diepte in, hij omspeelde doelman Havekotte en schoot de bal hoog in het lege doel (2-0). Uitzinnig van vreugde sprintte het hele team naar de fanatieke aanhang op de M-Side om het doelpunt gezamenlijk te vieren.

Na die tweede Bossche treffer was het nog even opletten geblazen achterin. De Helmonders kregen nog enkele schietkansen en waren zelfs een keer dichtbij de aansluitingstreffer, ware het niet dat de ingevallen centrale verdediger Stan Maas de inzet op het laatste moment van de lijn kon halen. Hierdoor bleef de 2-0 op het scorebord staan, wat ook de eindstand zou zijn. Een kick-start voor FC Den Bosch.

Opstelling: Van der Steen; Zimmer, Van den Bogert, Van Grunsven (80’ Maas), Van Hedel; Felida, Mulders (46’ Kip), Leijten; Kuijpers (75’ Scheij), Hornkamp, Van Bakel (69’ Van Beijnen);