FC Den Bosch thuis onderuit tegen effectief FC Eindhoven

DEN BOSCH, 06-10-2023, Stadium De Vliert, Dutch Keukenkampioendivisie Football season 2023/2024. FC Dn Bosch - FC Eindhoven. FC Den Bosch player Ryan Leijten during the match FC Den Bosch  - FC Eindhoven

FC Den Bosch nam het in eigen huis op tegen FC Eindhoven. In een wedstrijd waarin het lang wachten was op hoogtepunten, bleef FC Den Bosch met lege handen achter. 0-1.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd verliepen rustig, het spel speelde zich voornamelijk rond de middenlijn af. Pas na 24 minuten had FC Eindhoven de eerste poging. Een corner voor de Eindhovenaren werd op het dak van het doel gekopt. FC Den Bosch liet zich vlak voor rust zien voor het Eindhovense doel. Kacper Kostorz onderschepte een zwakke terugspeelbal, maar kon niet tot een echte poging komen.

De tweede helft startte voor beide ploegen zonder wijzigingen. Na 3 minuten in de tweede helft wist FC Den Bosch 2 keer binnen 1 minuut de bal via de rechterkant laag voor te geven, deze kansen werden niet benut. Enkele minuten hierna wist Ikeshita dankzij een nuttige dribbel enkele tegenstanders uit te spelen en de bal af te geven. Na een mooie pass op Kostorz, schoot de Poolse spits de bal hoog in de hoek, maar de keeper wist het schot net te keren.

In minuut 55 deed de eerste kans voor FC Eindhoven zich aan. Een voorzet via de rechterkant sloeg Ojrzynski enkele meters veder direct in de voeten van Kokcu. De Eindhovense aanvaller twijfelde geen moment en wist de bal laag door het midden binnen te werken. Stand 0-1.

De druk werd na minuut 80 opgevoerd door de Bosscharen, in de hoop op de gelijkmaker. Het spel speelde zich mede door een inzakkend FC Eindhoven zich voornamelijk af op Eindhovense helft.

Kacper Kostorz kreeg de mogelijkheid op de gelijkmaker in de 83e minuut. De spits zette zijn hoofd tegen een voorzet van Boumassaoudi, maar kopte net naast. Enkele minuten later was het Boumassaoudi zelf met een kans. Hij schoot met zijn linker van afstand en raakte snoeihard de lat.

Een ultiem slotoffensief mocht niet baten voor FC Den Bosch. Het bleef 0-1 in De Vliert. Volgende week staat het uitduel tegen Willem II op het programma. tot dan!

FC Den Bosch: Ojrzynski, Ikeshita, Mbete, Zelalem, De Groot, Leijten (78. Kalinauskas), Maas (84. Barglan), Henning, Ogbaidze (40. Boumassaoudi), Gyamfi (84. Bluyssen), Kostorz.

FC Eindhoven: Brondeel, Ogenia, Amevor, Dorenbosch, van Doorm, Kökçü (90+ Van Rosmalen), Wouters, Limouri, Rottier (80. Priske), Simons (80. Dahlhaus), Seedorf (34. Sas)