FC Den Bosch vergeet zichzelf te belonen en verliest in Tilburg

TILBURG - 15-10-2023. Koning Willem II stadium. Keuken Kampioen Divisie, KKD. Willem II - FC Den Bosch. Den Bosch player Dennis Gyamfi, Willem II player Runar Thor Sigurgeirsson

FC Den Bosch nam het in Tilburg op tegen Willem II. In een wedstrijd waarin er veel kansen waren voor FC Den Bosch, vergaten ze zichzelf te belonen. 3-1.

FC Den Bosch schoot gelijk vanaf de aftrap uit de startblokken, de eerste 10 minuten was de bal voor de Bosschenaren en speelden ze op de helft van de tegenstander. De eerste echte gevaarlijke kans voor FC Den Bosch resulteerde ook gelijk in een doelpunt. Razendsnel countert FC Den Bosch eruit. Een diepe steekpass van Jaron Vicario belandt bij spits Kacper Kostorz die de laatste verdediger uitkapt en vervolgens ook nog doelman Smits weet te verschalken. Een vroege voorsprong in Tilburg.

De elf van trainer Kaczmarek gingen door met waar ze mee bezig waren maar tot grote kansen leed het niet. De ploeg hield druk van Willem II af, zocht de weg naar voren en zat boven op de duels. Na ruim 30 minuten scoorde Willem II de gelijkmaker die compleet uit de lucht kwam vallen. Jeredy Hilterman schiet de bal snoeihard de goal in en straft een fout in de Bossche defensie af. Na de gelijkmaker ging FC Den Bosch opzoek naar doelpunten. Een voorzet van Dennis Gyamfi via de rechterkant bereikt Kacper Kostorz net niet. De spits komt een teenlengte te kort. Een paar minuten later ziet Teun van Grunsven zijn inzet op de lat eindigen. De verdediger krijgt in de zestien de kans om zijn ploeg weer op voorsprong te brengen maar raakt het aluminium. Tot aan de rust liet FC Den Bosch zich nog meerdere keren zien voor het doel van Willem II maar wist het net niet meer te vinden en moesten genoegen nemen met een 1-1 ruststand.

In de tweede helft gooide Willem II het om met drie wissels. Bij FC Den Bosch verving Van den Bogert Stan Maas.

De omzetting bij de thuisploeg resulteerde bijna meteen in een doelpunt. Vier minuten was de tweede helft bezig, toen Jakub Ojrzynski een dubbele redding in huis had. Eerst pakte de sluitpost een bal knap uit de hoek en ook in tweede instantie zat hij er goed bij.

Enkele minuten later is FC Den Bosch aan de beurt. Een schot van Jaron Vicario mist kracht, waardoor doelman Smits kan redden. Na een ruim uur probeert Kostorz het, maar zijn inzet gaat net naast.

Waar in de eerste helft het doelpunt van de thuisploeg uit het niets leek te vallen, was dat in de tweede helft hetzelfde. De ingevallen Jeremy Bokila zet na 68 minuten zijn ploeg op voorsprong.

Vlak voor tijd bepaalde dezelfde Bokila de einstand op 3-1. Na een overtreding van doelman Ojrzynski ging de bal op de stip, Bokila schiet hem hard in de bovenhoek.

Een echt slotoffensief volgt niet meer. FC Den Bosch vergeet zichzelf met name in de eerste helft te belonen voor haar eigen spel. Volgende week speelt FC Den Bosch weer in eigen huis. Dan is VVV-Venlo de tegenstander. Tot dan!