FC DEN BOSCH VERLIEST OOK IN DORDRECHT

DORDRECHT, 09-09-2022 , Matchoholic Stadion , Dutch Football Keuken Kampioendivisie season 2022 / 2023 . Asier Cordoba of FC Den Bosch during the match Dordrecht - Den Bosch .

FC Den Bosch nam het vrijdagavond op tegen FC Dordrecht, Op een regenachtige avond in Dordrecht ging de ploeg van trainer Jack de Gier naar huis met lege handen.

Jack de Gier had vooraf aangekondigd dat hij met 3 wedstrijden in 9 dagen zou gaan werken met wisselende opstellingen. Daar maakte hij ook deze avond gebruik van. Joey Konings, Steven van der Heijden, Dino Halilovic en Anass Ahannach begonnen op de bank. Hiervoor begonnen Sebastiaan van Bakel, Faris Hammouti, Evan Patoulidis en Ryan Leijten in de basis.

De openingsfase was voor de ploeg uit Dodrecht, in minuut twee werd de score al geopend. Alliou Balde kon vrijuit doorlopen op keeper Wouter van der Steen en schoot de 1-0 tegen de touwen. Even later ontstond uit een corner van Danny Verbeek meteen een gevaarlijke kans voor FC Den Bosch, Evangelos Patoulidis kopte net naast het doel.

FC Den Bosch kwam er lange tijd niet aan te pas.  De thuisploeg was de bovenliggende partij, wat resulteerde in kansen voor de Schapenkoppen.

Na iets meer dan een half uur kreeg FC Den Bosch een penalty tegen. Faris Hammouti maakte een ongelukkige overtreding en scheidsrechter Vermeire floot terecht voor een penalty. Wouter van der Steen zorgde ervoor dat de wedstrijd spannend bleef. Hij keerde knap de penalty van Samuele Longo en zo bleef het 1-0 in Dordrecht.

FC Den Bosch leek vlak voor rust beter in de wedstrijd te komen. Een schot richting de kruising van Asier Cordoba werd gekeerd door doelman Bossin.

In de tweede helft begon FC Den Bosch met 2 nieuwe namen. Faris Hammouti en Evangelos Patoulidis bleven achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Joey Konings en Steven van der Heijden. Er werd in het begin van de tweede helft amper gevoetbald, de wedstrijd lag veel stil door blessurebehandelingen aan beide kanten. Na ruim 60 minuten kwam er eindelijk weer een kans voor FC Den Bosch. Een schot van Danny Verbeek vanaf rechts op randje zestien werd uit de kruising getikt door de doelman. Kort erna schoot Joey Konings met een spectaculaire omhaal net naast het doel.

Na meerdere kansen voor FC Den Bosch was het FC Dordrecht dat op 2-0 kwam. Een voorzet vanaf de rechterkant werd binnengeschoten door Mauro Savastano. FC Den Bosch leek het even volledig kwijt te zijn en kreeg direct na de tegengoal weer 2 grote kansen tegen. Jack de Gier probeerde nog het tij te keren in het laatste kwart van de wedstrijd en kwam met een driedubbele wissel.

In blessuretijd maakte FC Den Bosch nog een eretreffer, Teun van Grunsven maakte via de kluts nog een doelpunt voor de Bosschenaren. Helaas kwam het slotakkoord te laat en verliest FC Den Bosch, ditmaal met 2-1 tegen FC Dordrecht.

Maandag staat alweer het volgende duel op het programma. Dan gaat FC Den Bosch op bezoek op De Herdgang bij Jong PSV.