FC Den Bosch wil de draad weer oppakken tegen Roda JC

’S-HERTOGENBOSCH, 08-04-2022 , Stadium of FC Den Bosch, stadion de Vliert , Dutch Football Keuken Kampioen Divisie season 2021 / 2022 . Celebrate goal during the match Den Bosch - Dordrecht .

Na het verlies van vorige week wil FC Den Bosch de draad weer oppakken. Dit kan morgen tegen Roda JC in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Er wordt om 20:00 uur afgetrapt. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank.

Vorige week werd er met 1-2 verloren van FC Volendam. Na twintig minuten speeltijd schatte Wouter van der Steen een vrije trap verkeerd in, waardoor Damon Mirani de bal kon terugleggen en Josh Flint de 0-1 scoorde. Even later stond Robert Mühren vrij in het zestienmetergebied en schoot de bal in het doel. In de tweede helft werd Sebastiaan van Bakel vrijgespeeld door Jordy van der Winden. De aanvaller schreef de 1-2 daarmee op het scorebord. FC Den Bosch kreeg nog grote kansen op de gelijkmaker, maar wist deze niet te benutten.

“Het is zonde dat je die wedstrijd niet wint, want we hebben genoeg kansen gehad om er met de overwinning vandoor te gaan”, vertelt Jack de Gier. “Ik denk ook dat dat verdiend was geweest. Als je kijkt naar het voetbal, kunnen we daar tevreden over zijn. Alleen het resultaat was negatief. We hebben heel even een fase gehad dat we het wat moeilijker hadden. Daarna hebben we prima gespeeld en hebben we ook in de eerste helft genoeg kansen gehad. Maar het gaat wel om doelpunten maken.”

De volgende opponent is Roda JC. Vorig seizoen won FC Den Bosch overtuigend van Roda JC. Toen brachten de hattrick van Romano Postema, de twee doelpunten van Jizz Hornkamp en de doelpunten van Steven van der Heijden en Soufyan Ahannach de stand op 7-0.

Roda JC verloor vorige week van FC Emmen dat hard op weg is zich tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie te kronen. De Limburgers staan momenteel op een zesde plek in het klassement. De laatste thuisresultaten tegen Roda spreken in het voordeel van FC Den Bosch. De laatste keer dat er thuis van de Limburgers werd verloren was in 2015. Toen eindigde de wedstrijd in 0-1.

De Gier kan komende wedstrijd niet beschikken over Nikolaj Möller, die geblesseerd is, en Terrence Douglas. De laatstgenoemde is geschorst vanwege zijn rode kaart van afgelopen wedstrijd. Daarnaast zit de trainer zelf niet in de dug-out. Ook hij heeft een schorsing en zal plaatsnemen op de tribune. Assistent-trainer William van Overbeek neemt zijn taken over.

Over de ontwikkeling van de ploeg is De Gier tevreden. “Er is een bepaalde groepsdynamiek ontstaan, waarin bepaalde spelers misschien een iets mindere rol op het veld hebben, maar daarbuiten weer erg belangrijk zijn. Je ziet dat het vertrouwen en het plezier groeit en daarmee ook het voetbal en de resultaten. Jammer genoeg heb je altijd een soort aanloopperiode nodig. Die hebben wij in januari gehad. Toen kwamen er nieuwe spelers en werkten we naar de vierde periode toe. Daarna zie je dat het elke keer wel lukt en dat is wel mooi. Ik hoorde deze week iemand zeggen dat het seizoen voor FC Den Bosch te vroeg eindigt, want ze komen nu pas op stoom”.

“Zo lang je de kans hebt, moet je ervoor gaan”, vervolgt de oefenmeester. “We gaan voor twee overwinningen in het resterende programma en dan zien we wel. Verder moeten we realistisch zijn. Er staan drie ploegen boven ons die de tweede plek in de periode van FC Emmen willen overnemen. Dan heb je wel een klein wonder nodig. We hebben vooral de spelers voorgehouden dat je met zes punten op de tiende plek eindigt. Dat zou een mooie afsluiting zijn.”

Wil jij ook aanwezig zijn bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen? Tickets zijn nog beschikbaar. Ga hiervoor naar https://tickets.fcdenbosch.nl. Ook staat er weer een merchandise-kraam om onze supporters te voorzien van leuke FC Den Bosch-artikelen.

Let op: vanwege de verwachte drukte roepen wij iedereen op om op tijd naar het stadion te komen. Daarnaast is er slechts een klein deel van parkeerplaats P2 beschikbaar. Bezoekers die een parkeerkaart voor P2 hebben, kunnen ook terecht op Transferium De Vliert. Woon je in de directe omgeving of niet te ver van het stadion? Kom dan lopend of op de fiets. Of neem de bus.

De wedstrijd tegen Roda wordt niet live uitgezonden, maar zal wel voorbijkomen in het schakelprogramma op ESPN.