FC Den Bosch zoekt deelnemers voor Talking Football

Foto: Toin Damen

Afgelopen week mocht de FC Den Bosch Foundation diverse belangenorganisaties van ouderen ontvangen in Stadion de Vliert, om te spreken over Talking Football. Dit project is ontstaan in Schotland, onder de naam Football Memories. Arjen Pijfers (oprichter in Nederland) gaf een inspirerende voorlichting. Frans van Gaal en Henk Mees deelden hun enorme sport archief.

De Foundation brengt het project Football Memories naar ’s Hertogenbosch onder de naam Talking Football. Samen voetbalherinneringen ophalen, dat is de essentie. Ouderen ontmoeten elkaar in Stadion de Vliert waar ze samen met deskundige vrijwilligers (tevens stad en club-geschiedkundigen) herinneringen ophalen aan het rijke voetbalverleden van FC Den Bosch.

Elke sessie duurt twee keer 45 minuten met een kwartier theepauze. Deelnemers nemen plaats aan tafels van 5 tot 10 personen. Op de tafels liggen foto’s, boeken en andere memorabilia uitgestald, die het verleden van FC Den Bosch in leven houden. Het programma richt zich vooral op ouderen die kampen met eenzaamheid en/of (beginnende) dementie. Voor de meeste deelnemers zijn sociale interacties als deze niet meer zo vanzelfsprekend. Begeleiders en mantelzorgers kunnen bij de sessies aansluiten.

Kent u een oudere die graag in het verleden duikt met oud- voetballers en vrijwilligers of iemand voor wie Talking Football enorm waardevol zou kunnen zijn? Wilt u graag meer weten over dit nieuwe project van de FC Den Bosch Foundation?

Opgeven kan via foundation@fcdenbosch.nl onder vermelding van naam of namen, leeftijd, telefoonnummer & e-mailadres.

Foto: Toin Damen