Heerlijke overwinning in Brabants onderonsje

3-2 nac

Meer dan 4900 toeschouwers zagen FC Den Bosch vrijdagavond met 3-2 winnen van NAC Breda. Door goals van Faris Hammouti, Danny Verbeek en Joey Konings hield FC Den Bosch de 3 punten in eigen huis.

Na 7 minuten was daar de eerste kans van de wedstrijd. Oud-FC Den Bosch speler Jort van der Sande haalde uit van buiten de 16 maar de bal eindigde naast het doel van keeper Wouter van der Steen. 3 minuten later komt FC Den Bosch uit de eerste kans op voorsprong. Stan Maas wist met een uitstekende rush de bal voor het doel te krijgen, waaruit Faris Hammouti wist te scoren.

Waar FC Den Bosch de minuten daarna het overwicht had, was de volgende kans toch weer voor NAC. De Wijs haalde hard uit maar de inzet eindigde over de lat. Joey Konings werd twee minuten daarna met een hoge steekbal diep gestuurd. Hij volleerde de bal met zijn linkervoet maar NAC-keeper Roy Kortsmit redde knap.

In de 25ste minuut was daar de volgende redding van diezelfde Kortsmit op een inzet van Ahannach. Uit de corner die volgde viel de bal voor de voeten van Joey Konings, de aanvaller van FC Den Bosch zag echter zijn inzet naast gaan.

Vlak voor rust kreeg FC Den Bosch nog een goede kans uit een corner. Verdediger Teun van Grunsven kreeg de bal alleen niet lekker op zijn hoofd waardoor de inzet niet op goal ging.

10 minuten na rust is weer het eerste kansje voor NAC Breda. Doelman Van der Steen kreeg de bal recht op zich afgeschoten en kon makkelijk klemmen. Net als in de eerste helft wist FC Den Bosch ook uit de eerste kans te scoren. De maker van de 1-0, Faris Hammouti, gaf de bal met links voor en Danny Verbeek kon voor leeg doel de 2-0 binnenkoppen.

Wouter van der Steen was zo’n 10 minuten later weer belangrijk voor zijn ploeg. Invaller Boris van Schuppen haalde uit van binnen de zestien maar de goalie pareerde de inzet.

In de 73ste minuut kwam FC Den Bosch ook nog op een 3-0 voorsprong, een soort gelijke goal als de 2-0. Ditmaal Danny Verbeek die de voorzet afleverde en Joey Konings die de bal raak kopte. Nog geen minuut later lag de bal er aan de andere kant alweer in. De ingevallen Thomas Marijnissen werd via een dieptebal van Alex Plat 1 op 1 voor Van der Steen gezet en de aanvaller schoof de bal laag in de korte hoek.

Zo’n 10 minuten voor tijd kon linksback Stan Maas niet meer verder, hij werd vervangen door Dylan Ryan. Een paar minuten later zorgde notabene Jort van der Sande voor de aansluitingstreffer voor NAC Breda waardoor het een spannende laatste 5 minuten werden.

NAC Breda wist uiteindelijk geen gelijkmaker meer te maken. Scheidsrechter Bas Nijhuis floot na 4 minuten blessuretijd af waardoor FC Den Bosch 3 punten pakte tegen NAC Breda.