In memoriam: Wim van Helvoort

test test test

Oud-voetballer Wim van Helvoort is zondag 11 september op 84-jarige leeftijd overleden.

In de beginfase van FC Den Bosch speelde Wim van Helvoort gedurende zes seizoenen (1965-1971) 161 competitie- en bekerwedstijden voor FC Den Bosch in de Tweede en Eerste Divisie. Voordien was hij negen jaar voor BVV actief in het betaald voetbal.  Hij was ook enkele jaren aanvoerder.

Bij Wim van Helvoort werd dertien jaar geleden alzheimer geconstateerd. Een onlangs opgelopen longontsteking werd hem fataal. Hij stond bekend als een energieke, pittige middenvelder. Van Helvoort roerde zijn mondje ook buiten het veld.  ,,Ik nam geen blad voor de mond, niet  tegen het bestuur en ook niet in het veld. Om dat in te tomen gaf Toon Brusselers de aanvoerdersband op een bepaald moment over aan mij, de manier om mij tot rust te brengen”, vertelde Wim van Helvoort in 1997 in ‘Een club die handelt, een boek over de geschiedenis van FC Den Bosch.

Wim van Helvoort combineerde betaald voetbal destijds met een baan bij de provincie Noord-Brabant en een hbo-studie in de avonduren. In het maatschappelijk leven was hij actief als voorzitter van de woningbouwstichting SSW en was hij betrokken bij de oprichting van de politieke partij Leefbaar ’s-Hertogenbosch., waarvoor hij enkele jaren zitting had in de gemeenteraad van Den Bosch.

FC Den Bosch wenst alle familie en nabestaanden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Het afscheid van Wim is zaterdag om 12 uur in het crematorium in Rosmalen.

 

foto: Wim van Helvoort (links) in 1968 in actie voor FC Den Bosch tegen AZ ’67 waarbij Gerard Schuurman duelleert met AZ-speler Chris Dekker, later trainer-coach bij FC Den Bosch.