JELLE VAN GLABBEEK AAN DE SLAG ALS COÖRDINATOR FC DEN BOSCH FOUNDATION

WhatsApp Image 2023-08-14 at 12.59.57

Jelle van Glabbeek (22) is per 1 september de nieuwe coördinator FC Den Bosch Foundation. Afgelopen seizoen liep Jelle stage bij de foundation en dat beviel van twee kanten zo goed, dat hij nu voor 32 uur per week in dienst komt. Jelle’s kerntaken worden het onderhouden van contacten met voor de foundation relevante in- en externe stakeholders, het vergroten van de zichtbaarheid van de foundation en het organiseren van of participeren in maatschappelijke evenementen en activiteiten in Stadion De Vliert of elders in de stad/regio. Als coördinator is hij een sterke en verbindende factor tussen alle partijen met wie de foundation te maken heeft en te maken krijgt. Jelle is ook het eerste aanspreekpunt voor supporters en andere individuen met een hulpvraag of met een maatschappelijk en/of sociaal idee. Jelle is bereikbaar via e-mailadres: foundation@fcdenbosch.nl.

FC Den Bosch Foundation voorzitter Esther Vroegh: “We hebben de afgelopen twee jaar een stevige basis neergelegd voor het bestaansrecht van de foundation. Vanuit de ambitie om de bindende en wervende kracht van FC Den Bosch en het voetbal nog beter te benutten voor een wezenlijke bijdrage aan de maatschappelijke opgaven van de stad, is een volgende stap wenselijk. Zo willen we met bestaande partners een verdiepingsslag maken en gaan we strategische partnerships realiseren voor een structurele financiële stroom. Ook supporters en vrijwilligers willen we daarbij als derde, participerende partij betrekken. Daarvoor hadden we een coördinator nodig die de volledige focus op deze opgave kan richten. Vanzelfsprekend krijgt Jelle daarbij ondersteuning van het bestuur en van zijn FC Den Bosch-collega’s, maar we zijn heel blij dat we met Jelle een ‘vast foundation-gezicht’ hebben.”

Ook FC Den Bosch algemeen directeur Tommie van Alphen is enthousiast: “Hoewel de foundation een aparte entiteit is, is het wel de bedoeling dat het MVO-gedachtegoed wordt verankerd in de dagelijkse bedrijfsvoering van de voetbalclub. Daar zijn we ook al een tijdje mee bezig, want bij FC Den Bosch is een gevoel van solidariteit en saamhorigheid belangrijk. Nu Jelle exclusief aan de slag gaat met het maatschappelijke stuk, kunnen we dat sociale karakter van de club beter invullen en meer zichtbaar maken. Jelle gaat werken met een activiteitenjaarkalender die is afgestemd op de Bossche cultuur en die aansluit op thema’s die mensen veerkrachtig maken.”

Jelle van Glabbeek heeft er zin in: “Ik ben blij met deze uitdaging! Het afgelopen seizoen heb ik ervaren dat een voetbalclub zoveel meer is dan voetbal alleen. Rondom FC Den Bosch heb je te maken met een grote diversiteit aan mensen. Individuen of groepen die ieder hun eigen uitdagingen hebben, waarbij ze soms best een beetje hulp kunnen gebruiken. Ook als je niets of weinig met voetbal hebt, kan FC Den Bosch iets voor iemand betekenen, zo heb ik gemerkt. Soms is dat iets nieuwe hoop of een nieuwe droom waar concreet aan kan worden gewerkt. Plezier maken met de samenleving, dat is eigenlijk wat we met de foundation doen. Ik kijk ernaar uit om daar een bijdrage aan te leveren, zodat we met de foundation kunnen gaan voor een nóg mooiere Bossche samenleving waarin mensen actie ondernemen om dingen ten goede te veranderen!”