TALENTENMUUR

Support our new heroes!

SAMEN BOUWEN AAN DE TOEKOMST

Een nieuwe opzet, maar hetzelfde doel: Onze jeugd!

De FC Den Bosch Jeugdopleiding is hét fundament van FC Den Bosch. Een complete vakopleiding voor aankomende voetbalprofs. Met een sterke, regionale jeugdopleiding die scoort bouwt FC Den Bosch nu verder aan de toekomst. De komende jaren wordt ons actieve jeugdbeleid verder gemoderniseerd en geprofessionaliseerd. Tegelijkertijd blijven we een opleiding bieden die voor jeugdspelers voelt als een warm bad.  Want juist die combinatie van professionaliteit, toegankelijkheid en persoonlijke aandacht is dé succesformule waarvan FC Den Bosch sinds enkele jaren de vruchten plukt. Hele mooie vruchten, die alle geduld, inspanningen en investeringen ruimschoots rechtvaardigen.

Het hoofddoel

De belangrijkste doelstelling van de jeugdopleiding is dat er regelmatig spelers doorstromen naar de A-selectie. Deze doelstelling blijkt in de praktijk te worden waargemaakt. Bij het vlaggenschip van FC Den Bosch staat presteren voorop. Toch is de club erin geslaagd een situatie te creëren waarin de jeugd daadwerkelijk een kans krijgt.

Voor FC Den Bosch is de binding met de omgeving belangrijk. Wij willen graag dat in het eerste elftal jongens uit de eigen regio spelen. Voetballers die vertrouwd zijn met de cultuur en het gedachtegoed van FC Den Bosch. Spelers die herkenbaar zijn voor ons publiek. Wij blijven ernaar streven dat ook in de komende jaren zeker de helft van de selectie uit zelf opgeleide spelers bestaat.

De route

Wanneer je aan kinderen vraagt wat het leukste is aan voetballen, zeggen zij: veel aan de bal zijn, acties maken, scoren en samen spelen. Plezier en ontwikkeling gaan bij FC Den Bosch daarom hand in hand. Vanuit ontwikkeling gedacht is vooral het proces belangrijk. Natuurlijk ligt het verwachtingspatroon in een topsportomgeving hoog. We leren niet om te leren alleen. Het draait om persoonlijke ontwikkeling, maar de sportieve prestatie wordt niet vergeten. Een overwinning geldt als een bekroning van goed samenspel en niet als het doel ervan.

FC Den Bosch heeft relatief gezien veel profvoetballers opgeleid. Toch komt het merendeel van onze spelers uiteindelijk te voetballen in het (regionale) amateurvoetbal. Een loopbaan als profvoetballer is voor weinigen weggelegd, want voetbal is buitengewoon complex. Onze spelers worden daarom gaandeweg vertrouwd gemaakt met het profsportmilieu. Wij helpen hen op een evenwichtige manier toe te groeien naar hun toekomstige status van profvoetballer. Mits hun talent dat toelaat. Want lukt dat onverhoopt niet, dan is dat niet het einde van de wereld. Wij streven ernaar dat iedere speler zijn voetbaldromen na kan jagen en ook dat hij het gevoel mee krijgt te zijn gegroeid als persoon. Jeugdig talent volgt bij FC Den Bosch een professioneel en compleet opleidingstraject op voetbaltechnisch én op sociaal-maatschappelijk terrein. Spelers die de opleiding hebben voltooid moeten zonder uitzondering kunnen zeggen dat zij een veelzijdige, gedegen vakopleiding hebben genoten. Dat, en niet slechts een profcontract, is onze voornaamste graadmeter voor succes.

BOUW MEE AAN DE TOEKOMST

Natuurlijk is opleiden is een kwestie van lange adem en is opleiden kostbaar. In het opleidingsproces is steun van buiten de club onmisbaar. Onze jeugdopleiding kan niet zonder sponsors. Daarom zijn wij dankbaar voor mensen en bedrijven die onze jeugdspelers ondersteunen op hun reis door de opleiding. Dat helpt hen echt een stukje verder op weg! Vindt u het leuk om onze talenten op hun pad te volgen en (opnieuw) financieel te ondersteunen met een seizoenbijdrage? Wordt dan deelnemer aan de Talentenmuur. Zowel particulieren als bedrijven kunnen voor een bijdragen van €150,- per seizoen al fan worden van hun eigen ‘local hero’.

BRONS

€150,-

ZILVER

€150,-

GOUD

€300,-

PLATINUM

€500,-

IK BOUW MEE AAN DE TOEKOMST

Fantastisch dat jij jouw steentje wil bijdragen en meebouwt aan de toekomst! We vragen je om onderstaand formulier zo goed mogelijk in te vullen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. Wij danken je alvast hartelijk voor jouw bijdrage; op naar een prettige samenwerking!