Jong Ajax volgende tegenstander FC Den Bosch

DEN BOSCH, 04-11-2022 ,De Vliert Stadium Keuken Kampioen Divisie, Dutch football, season 2022/2023, FC Den Bosch player Victor van den Bogert scores and celebrates 2-1 during the match  Den Bosch - De Graafschap

Na een reeks van goede wedstrijden staat maandagavond op De Toekomst Jong Ajax op het programma. 

Het wordt de 15de speelronde van het seizoen. Nummer 12 FC Den Bosch neemt het in Amsterdam op tegen de nummer 10 van de Keuken Kampioen Divisie, Jong Ajax. Het wordt de negende keer dat FC Den Bosch het op De Toekomst opneemt tegen Jong Ajax. Hiervan won FC Den Bosch er slechts eentje en speelde het er twee keer gelijk, zes keer ging er verloren.

Jong Ajax, onder leiding van trainer John Heitinga, kent een seizoen met veel wisselende resultaten. Zo werd er gewonnen van Heracles Almelo en Almere City FC, maar ook verloren van de huidig nummer 19 Helmond Sport en nummer 17 ADO Den Haag. Jong Ajax wel won haar vorige wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. In een duel met veel doelpunten werd FC Dordrecht met 3-4 verslagen. Goals van Hlynsson (2x), Rasmussen en Hansen leverde Jong Ajax de 3 punten op. De laatste thuisoverwinning van Jong Ajax is alweer een tijdje geleden, 12 september werd door Jong Ajax voor het laatst gewonnen op De Toekomst, toen de Amsterdammers met 3-1 te sterk waren voor NAC Breda.

FC Den Bosch zit in een goede fase van het seizoen. Met 5 overwinningen uit de laatste 6 wedstrijden doet FC Den Bosch bovenin mee voor de tweede periode, en staat het op een 12de plek in de huidige competitie. Ook FC Den Bosch won zijn laatste wedstrijd. In De Vliert versloegen de Bosschenaren het De Graafschap van trainer Adrie Poldervaart met 2-1. Notabene twee oud-De Graafschap spelers maakten de treffers voor FC Den Bosch. In de eerste helft was het aanvaller Joey Konings die met een spectaculaire omhaal de 1-1 maakte. Na rust kopte verdediger Victor van den Bogert vanuit de corner van ,nog een ex-De Graafschap speler, Danny Verbeek de 2-1 binnen. Trainer Jack de Gier was na afloop trots op zijn team. “Als je ziet hoe we ons voor de bal gooien op het laatst, dat is mooi om te zien.”

De vorige editie van Jong Ajax – FC Den Bosch eindigde in een 2-1 overwinning voor Jong Ajax. Na 25 minuten kwam FC Den Bosch op een 1-0 achterstand. Sebastiaan van Bakel zorgde in de 72ste minuut voor de aansluitingstreffer, hij schoof de bal rustig met zijn linkerbeen in de hoek. 5 minuten voor tijd verloor FC Den Bosch alsnog de wedstrijd. Vanuit een voorzet vanaf de linkerkant kon Martha vrij de winnende binnenkoppen.

Jong Ajax – FC Den Bosch begint maandagavond om 20:00 uur op sportpark De Toekomst. Er zullen geen FC Den Bosch-supporters aanwezig zijn. De wedstrijd is te volgen via onze socials.