Kans op revanche in Dordrecht

Copyright-ProShots-22279490

Vrijdag rijdt de bus van FC Den Bosch naar Zuid-Holland om tegen de Schapenkoppen te spelen. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt in Dordrecht.

Tegen VVV-Venlo speelden de Bosschenaren een goede eerste helft waarbij de mannen met een voorsprong de rust ingingen. Vlak na rust konden de Limburgers in twee minuten tijd zelfs op voorsprong komen. Na de slechte vervolging kwam FC Den Bosch weer terug in de wedstrijd, maar zorgde een rode kaart voor Zelalem ervoor dat het heel moeilijk werd. Met tien man werd hard gestreden maar werd de achterstand niet meer goedgemaakt. In Dordrecht kunnen de Blauwwitten weer vol voor de drie punten gaan.

FC Dordrecht is in goede doen en heeft een mooie reeks neergezet. De club uit Zuid-Holland is nu al negen wedstrijden ongeslagen, waarbij de laatste keer dat ze met lege handen stonden in augustus was. Destijds werd met 2-0 verloren van Willem II. FC Dordrecht heeft na elf wedstrijden 18 punten en heeft daarin vaak gelijkgespeeld. Het is een ploeg die dit seizoen moeilijk verliest.

Via de Instagrampagina van FC Den Bosch beantwoordde coach Kaczmarek vragen van supporters. De vorige wedstrijd werd daarbij besproken: “De wedstrijd tegen Venlo was heel bitter voor ons, omdat we het in 57 seconden weggeven. We hadden een eerste helft waarin we de controle hadden en kansen tot meer doelpunten creëerden. Het eerste doelpunt was een rare goal. Hij werd niet goed verwerkt en viel goed voor de doelpuntenmaker. Na zo’n moment moeten we beter reageren. We moeten meer zelfvertrouwen tonen en in gedachte houden dat er nog genoeg tijd is om weer op voorsprong te komen. Dan moeten we niks haasten en even een moment pakken om tot rust te komen. Dat gebeurde niet, waardoor het toen alleen maar erger werd.”

De laatste keer dat er werd gewonnen van FC Dordrecht was op 16 april 2021, toen werd de tegenstander afgedroogd met 2-6. Door een hattrick van Ringo Meerveld, twee doelpunten van Jizz Hornkamp en een goal van Romano Postema werd de thuisploeg afgetroefd. Richie Musaba scoorde twee keer aan Dordrechtse kant waardoor de eindstand werd bepaald.

Vrijdag dus een wedstrijd tegen de nummer zes van de competitie. Trainer Kaczmarek had daar het volgende over te zeggen: “Wat mij op viel tijdens het kijken naar Dordrecht is dat ze uit een andere tactiek hebben dan thuis. Hun laatste twee thuiswedstrijden waren daarbij ook erg indrukwekkend. Tegen Cambuur en Jong Ajax stonden ze heel snel 3-0 voor, daar moeten we klaar voor zijn. We moeten ook klaar zijn voor hun intensiteit en kwaliteiten. Wij hebben dan ook genoeg kwaliteiten om mee te komen. Ik heb daarnaast het gevoel dat wij elke wedstrijd een echte kans hadden om met de drie punten naar huis te gaan en dat zal dan ook zo zijn op vrijdag.”

De wedstrijd van morgen begint om 20.00 uur in het Matchoholic Stadion. Heb je nog geen kaartje? Ga dan snel naar tickets.fcdenbosch.nl. Ben je er niet bij in het stadion? Dan is de wedstrijd te zien op het schakelkanaal van ESPN!