KingsTalent en FC Den Bosch sluiten maatschappelijk partnership voor ontwikkeling van jong talent

FCDB_foto_Wijlaars_DeKoning_KingsTalent

FC Den Bosch gaat als eerste Nederlandse profclub een actieve samenwerking aan met KingsTalent. Het gecertificeerde recruitmentbureau zoekt voor talentvolle student-sporters een passende ‘life changing experience’ in Amerika. Het partnerschap tussen de Bossche profclub en KingsTalent beoogt dat spelers uit de FC Den Bosch Jeugdopleiding zich tijdens hun voetbalopleiding ook maatschappelijk oriënteren. Zo wil de club spelers helpen groeien en hun toekomstperspectief vergroten.

Hoofd opleiding Stef Wijlaars “Natuurlijk leiden we in de eerste plaats spelers op voor FC Den Bosch. Bij FC Den Bosch stroomt ook jaarlijks een significant aantal jeugdspelers door naar de A-selectie. Maar we weten ook dat het merendeel van de jeugdspelers het profvoetbal niet haalt. Daarom is het belangrijk om al tijdens de opleiding te kijken naar eventuele sportieve én maatschappelijke alternatieven. KingsTalent biedt een kansrijke alternatieve route. In Amerika wordt wekelijks op hoog niveau gevoetbald. Zo houden spelers de deur naar het profvoetbal open. Tegelijkertijd krijgen ze een goede schoolopleiding. Juist die combinatie, samen met de ervaring om als jong volwassene in een ander land te wonen, biedt heel veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Met deze parallelle talentontwikkeling is er geen man over boord als het onverhoopt toch niet lukt om een profcontract te bemachtigen, want dan is er altijd nog het academische vangnet.”

De afgelopen drie jaar maakten al zeven jeugdspelers van FC Den Bosch de overstap naar Amerika. Onder wie Bram Kaarsgaren (Southern Methodist University) en Bas van Beckhoven (Stony Brooke University). Wijlaars: “Deze spelers kwamen destijds net te kort voor een profcontract bij het eerste elftal van FC Den Bosch en zetten in Amerika enorme stappen in de ontwikkeling van hun sportieve en academische talenten.”

Paul de Koning, CEO van KingsTalent,  ziet mogelijkheden in de samenwerking met FC Den Bosch: “We kijken tijdens het jaar wat de beste opties zijn voor de verschillende talenten. Want iedere speler heeft een andere academische, sportieve en culturele achtergrond. Maatwerk is dus belangrijk. Samen met de student-atleet, en op basis van diens sportieve talent, academische vaardigheden en ambities, maken wij vervolgens de juiste match. In het persoonlijke advies en aandacht ligt juist de kracht van ons bedrijf.”