Kleurloos Den Bosch gaat af tegen Telstar

Copyright-ProShots-23198115

Op vrijdagavond wilde het voor de Bosschenaren niet lukken. Telstar was aan de andere kant op dreef en zorgde ervoor dat in eigen huis werd verloren met 1-4.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er afscheid genomen van oud-speler Wouter van der Steen.

Tijdens de openingsfase lieten beide ploegen weinig merken en was iedereen duidelijk nog op zoek naar een weg naar voren. De kansen bleven daardoor nog uit en de ploeg die in balbezit was veranderde telkens snel.

De eerste grote kans was voor Telstar in de zestiende minuut. Gravenberch kwam door ongelukkig verdedigend werk aan de bal op rand zestien en mocht vervolgens verwoestend uithalen met links. Zijn inzet werd wonderschoon gekeerd door doelman Ojrzynski.

Kort daarna was daar aan Bossche kant een mooie kans. Vicario stuurde spits Kostorz het strafschopgebied in met een afgemeten pass. De spits kon toen uit de draai met rechts de keeper testen. Maar Houweling werd niet verrast door het schot in de korte hoek.

In de 36e minuut ging het snel bergafwaarts voor FC Den Bosch. Henning verslikte zich in een duel op de rand van het zestienmetergebied en wilde dat corrigeren door zijn tegenstander vast te pakken. Scheidsrechter Eijgelsheim dacht zelf eerst dat het een vrije trap moest worden, maar zijn assistent wees hem erop dat het toch een strafschop moest worden. Na het moeten aanhoren van spreekkoren besloot de scheidsrechter ook om de wedstrijd tijdelijk te staken voordat de penalty genomen was. Toen de tien minuten in de kleedkamer zitten waren afgelopen kwamen de spelers weer op het veld en ging Eddahchouri achter de bal staan om vanaf elf meter te gaan schieten. Hij bleef foutloos en versloeg Ojrzynski. 0-1.

Vlak voor rust stond De Groot nog oog in oog met de doelman van Telstar, maar hij kreeg helaas net niet genoeg tijd om een volwaardig schot af te leveren. Hierdoor gingen de mannen van Tomasz Kaczmarek rusten met een minimale achterstand.

Begin tweede helft liet Telstar gelijk van zich horen. Met veel balbezit wisten zij snel weer tot kansen te komen. In de 51e minuut was daar dan ook weer Eddahchouri die met een geplaatst schot op rand zestienmetergebied de keeper wist te passeren. 0-2.

Nog geen vijf minuten later was het weer raak. FC Den Bosch bleef het moeilijk hebben en kwam zelf amper meer aan de bal. Dit gaf Telstar de mogelijkheid om vol in de aanval te blijven. De mannen van Mike Snoei straften dat deze keer via Overtoom af met een laag schot in de verre hoek. 0-3.

Na een aantal wissels binnen de ploeg probeerden de Bosschenaren nog aanvallend eruit te komen. Na een door Telstar uitverdedigde vrije trap viel de bal op ongeveer 22 meter voor Leijten die op fenomenale wijze de bal in een keer nam en klopte daarmee Houweling. De hoop was weer even terug. 1-3.

Maar om de kop al helemaal in te drukken bij de thuisploeg maakte Eddahchouri zijn hattrick compleet en was er voor Den Bosch niks meer om aan te doen. 1-4.