Knotsgekke wedstrijd bezorgt FC Den Bosch de drie punten

DEN BOSCH,15-09-2023,Stadium De Vliert,Dutch Football Keuken Kampioen Divisie, season 2023/2024, match between FC Den Bosch - MVV,FC Den Bosch player Jaron Vicariocelebrating the goal during the match Den Bosch - MVV but Referee Simon BourdeaudÕhui halts play and players leave the field

Vrijdagavond nam FC Den Bosch het op tegen MVV Maastricht. In een wedstrijd die drie keer werd stilgelegd kwamen de Bosschenaren na een comeback het sterkst uit de strijd.

Luke Mbete debuteerde, Joey Roggeveen en Jaron Vicario keerden terug in de basis. Dit ging ten koste van Jakub Ojrzynski, Victor van den Bogert en Dennis Gyamfi.

Voorafgaand aan de aftrap was er een minuut stilte voor de getroffen mensen in Marokko en Libië. Daarbij werd ook stilgestaan bij het overlijden van clubman Theo Duijts.

Kort na de aftrap creëerde MVV gelijk de allereerste kans. Smeets speelde in de tweede minuut van de wedstrijd spits Kostons aan in de zestien. Die kwam door goed verdedigend werk van Stan Maas niet tot een schot. De bal viel vervolgens wel voor de voeten van Slegers. Slegers schoot vanaf ongeveer acht meter laag en hard, maar Joey Roggeveen pareerde de bal.

Beide ploegen waren zoekende in de openingsfase. Na de grote kans van Slegers kwamen de Limburgers niet gemakkelijk meer aan grote kansen. Aan de andere kant wist FC Den Bosch zelf ook niet veel te bewerkstelligen. Een corner die niet aankwam en een volley van Ikeshita die met het linkerbeen net niet goed geraakt werd waren na het eerste kwartier de enige echte pogingen van Bossche kant.

Na 25 minuten wist Kostorz de uit een voorzet Mulders te vinden. Die nam met de borst aan en schoot op rand zestien met links laag en hard. Het schot werd aangeraakt en werd gepakt door keeper Matthys. In de volgende aanval werd Kostorz weer bereikt in het strafschopgebied. Die probeerde vanaf de rechterkant hard aan te geven, alleen was die te hard en kon net niemand ertegenaan lopen.

In de 32e minuut tikte Nick de Groot met kort samenspel Kotzebue vrij in de zestien, die gaf strak voor over de grond waar Kostorz een schot uit kon produceren. Die ging met een enorme vaart net over de lat. Door de kansen die gecreëerd werden en het betere spel op het middenveld, wist FC Den Bosch de wedstrijd steeds meer naar zich toe te trekken. De bezoekers kwamen steeds moeizamer tot aanvallend voetbal en maakten veel overtredingen om de Bosschenaren verdedigend tegen te houden.

Zo was het 0-0 bij rust. FC Den Bosch was de bovenliggende partij, maar wisten beide ploegen nog niet te scoren.

Kort na het begin van de tweede helft was het MVV die de eerste gevaarlijke doelpoging creëerde. El Basri gaf een strakke voorzet die door Slegers werd binnengewerkt met het hoofd. Joey Roggeveen was kansloos. 0-1. Een doelpunt wat door het beeld van de eerste helft tegen de verhouding in was.

De Limburgers maakten vanaf het doelpunt ook de dienst uit. Aanvallend kwamen ze er vanaf dat moment beter uit en hadden ze meer balbezit. De Bosschenaren waren zoekende en er moest iets veranderen. Trainer Tomasz Kaczmarek besloot dan ook om in de 62e minuut anders de mannen neer te zetten. Doordat Mbete eruit werd gehaald en Boumassaoudi voor hem in de plaats kwam gingen de Bosschenaren 4-4-2 staan met de intentie om het anders aan te pakken.

Dit wierp in de 67e minuut zijn vruchten af. Vicario pikte op de helft van de tegenstander de bal op en besloot vervolgens hard uit te halen in de korte hoek. De bal vloog tegen de touwen aan en keeper Matthys stond aan de grond genageld. 1-1. Helaas werd hierna de wedstrijd meteen stilgelegd doordat er naar het veld werd gegooid met een of meerdere voorwerpen.

Het tempo was even ver te zoeken, maar MVV kreeg door een steekpass richting het strafschopgebied in de 72e minuut weer een grote kans. El Basri kon vanaf de linkerkant met links in de rechter onderhoek uithalen en versloog daarmee ook keeper Joey Roggeveen. 1-2. Ook na dit doelpunt was het ook weer hetzelfde verhaal als bij de 1-1, een of meerdere voorwerpen werden gegooid richting het veld waardoor een tweede staking ook noodzakelijk was.

De wedstrijd werd weer hervat en beide ploegen waren alweer zoekende naar tempo en kansen. FC Den Bosch was als eerste met een kans na deze onderbreking. In de 81e minuut gooide Vicario de bal voor en kopte Kostorz binnen in de verre hoek. 2-2. Meteen in de aanval daarop kwam Kostorz weer tot een kans door een goede voorzet van Nick de Groot. Kostorz moest op heel korte afstand de bal er alleen inblazen en dat lukte. 3-2. Helaas werd er weer naar het veld gegooid en werd de wedstrijd nu voor de derde keer tijdelijk stilgelegd.

Na dus nog een onderbreking werd de wedstrijd weer hervat. Met een wissel aan Bossche kant werd er meer op de counter gespeeld. Laros kwam erin voor Kostorz, waardoor de focus lag op niet nog een doelpunt tegen krijgen. De laatste paar minuten kwamen er niet echt goede kansen meer en wist FC Den Bosch dus de wedstrijd te winnen.

FC Den Bosch: Roggeveen, Maas, Mbete (62. Boumassaoudi), Henning, de Groot, Zelalem, Ikeshita, Mulders, Kotzebue (73. Leijten), Vicario, Kostorz (83. Laros).
MVV Maastricht: Matthys, Labylle (87. Remans), Coomans, Aktas, Zeegers, Slegers (83. Nieling) , Smeets, Kleinen, El Basri, Tasci (45. Buifrahi (83. Livramento)), Kostons.