Nederlaag voor FC Den Bosch op bezoek bij Telstar

VELSEN, 11-12-2022, Buko Stadion. Dutch Football, Keuken Kampioen Divisie, season 2022/2023. Telstar player Tom Overtoom and FC Den Bosch player Victor van den Bogert during the match Telstar - FC Den Bosch.

Na een onderbreking van zo’n drie weken hervatte FC Den Bosch de competitie in Velsen-Zuid. Tegen Telstar bleef de wedstrijd lang gelijk, waren er niet veel hoogtepunten, maar moest FC Den Bosch uiteindelijk toch het onderspit delven. 

Bij FC Den Bosch één wijziging in het veld ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen VVV. Teun van Grunsven is weer fit genoeg om te starten. Hij vervangt Nick de Groot, die op de bank plaatsneemt.

In de openingsfase van de wedstrijd tastten de ploegen elkaar wat af. Telstar had het balbezit, maar creëerde de eerste echte mogelijkheid pas na een kwartiertje. Toen Christos Giousis een voorzet vanaf rechts op waarde schatte en de bal op doel kopte. De kopbal was hard, maar kwam recht op Wouter van der Steen af die de bal makkelijk kon vangen.

In de fase die volgde bleef het bij een aantal speldenprikjes aan beide kanten. Pogingen waren er, maar een grotere naam dan dat mocht er niet aan gehangen worden. Na precies een halfuur spelen moest Van der Steen weer eens echt ingrijpen. Een poging van wederom Giousis werd van richting veranderd, waarna onze aanvoerder zich moest strekken. Met een katachtige reflex tikte hij de bal naast.

De grootste kans voor FC Den Bosch kwam er vlak voor rust. Een hoekschop van Danny Verbeek werd door Victor van den Bogert hard over het doel gekopt.

Na de rust zette FC Den Bosch direct druk op Telstar. Al snel werd daardoor de eerste kans afgedwongen. Steven van der Heijden vond ruimte om te schieten met zijn rechter. Zijn poging werd in de linkerhoek gepakt door doelman Koeman.

Het wedstrijdbeeld in de tweede helft was gelijk aan dat in de eerste. Telstar had de bal, zocht naar een opening maar kwam niet tot grote kansen. Tot de 70e minuut, toen het hele stadion omhoogschoot. Een afstandsschot van aanvoerder Bensabouh leek via de binnenkant van de paal binnen te vliegen, maar zonder dat Wouter van der Steen het doorhad, redde hij de boel. De bal kaatste via de paal, tegen de schouder van de doelman, uit het doel.

Een kwartier voor tijd kwam Telstar alsnog op voorsprong. Een afstandsschot ging in eerste instantie via de paal uit het doel, maar in de rebound kon Tom Overtoom nu toch de bal binnenschuiven. 1-0.

Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg FC Den Bosch dé kans om op gelijke hoogte te komen. Faris Hammouti werd in de zestien perfect bediend om oog-in-oog met de doelman de gelijkmaker binnen te schieten. De eerste poging werd gekeerd en ook in tweede instantie ging de bal er niet in.

Zo verliest FC Den Bosch op bezoek bij Telstar. Aanstaande vrijdag speelt FC Den Bosch de volgende wedstrijd. Dan staat er weer een uitwedstrijd op het programma, tegen Helmond Sport.