NIEUWSBRIEF VAN TOMMIE: BOSSCHENAREN BEDANKT!

nieuwsbrief-tommie

Beste supporters, 

Dank jullie wel voor wéér een seizoen betrokkenheid bij FC Den Bosch! Je hebt voetbalsupporters én je hebt FC Den Bosch-supporters.  FC Den Bosch-supporters zijn er áltijd en niet alleen als je wint. In goede én slechte tijden. Supporters door dik en dun. Jarenlang maken jullie al meer van minder. 

Na seizoenen van vallen en weer opstaan, van saneren, nivelleren en overleven had ik jullie dit seizoen meer sportief succes gegund. Dat zat er op een aantal hoogtepunten na, niet in. De sportieve knallers waren de dubbele derbywinst tegen TOP Oss, de gewonnen uitwedstrijd in en tegen Groningen, die tegen VVV in Venlo en natuurlijk de thuiswinst op MVV en SC Cambuur. En ook dit seizoen haalden we weer de finish. Door niet betalende aandeelhouders bijna struikelend en uiteindelijk met hulp van buitenaf, dat wel. Het voortbestaan van FC Den Bosch hing net niet aan een zijden draadje, maar vanzelfsprekend was het ook niet. 

Nu zijn er geen wonden meer om te likken. Nu gaat het financieel gelukkig goed met onze club. Dankzij de nieuwe, Aziatische sterkhouders. Vrijdag stonden ze gewoon tussen de supporters op het uitvak. Als medesupporters. Dat wilden ze uit zichzelf. Het sterkt mij in de overtuiging dat buitenlandse aandeelhouders wel degelijk om een club kunnen geven. Dat onze aandeelhouders oprecht betrokken zijn, merk ik ook in de gesprekken die we hebben. Dat zijn warme, menselijke dialogen. Geen monologen. Onze nieuwe vrienden luisteren, stellen gerichte vragen, kijken om zich heen en reageren op wat zij horen en zien. Daarop haken zij in met ideeën om de club verder te helpen en suggesties voor de lange termijn, inclusief bijbehorende investeringen. Een nieuw, beter speelveld voor in De Vliert is alvast besteld. Bernard heeft die wens bij de aandeelhouders neergelegd en deze is ingewilligd. Zijn ervaring en grote netwerk geven mij sowieso vertrouwen voor het sportieve stuk.

Maar hét absolute hoogtepunt dit seizoen was wat mij betreft de samenwerking tussen club en de supporters en vice versa, en tussen de supporters onderling. Natuurlijk, wij weten al langer dat je bij FC Den Bosch nooit alleen bent en dat je er nooit alleen voor staat, maar we hebben het begrip saamhorigheid dit seizoen een nieuwe betekenis gegeven met actiegericht tweerichtingsverkeer waarbij het belang van de club áltijd voorop stond. Club, supporters en sponsoren gingen samenwerken om de faciliteiten, sfeer, veiligheid en toegankelijkheid van Stadion De Vliert te verbeteren. Het project kreeg de naam ‘Heel Den Bosch doet mee… iedereen achter FC!’. Er was extra aandacht voor de meer dan 70-jarige M-Side en het hele stadion kon meegenieten van het nieuwe elan in De Vliert. Deze democratische vorm van samenwerken is mij erg goed bevallen en komend seizoen gaan we hier zeker mee door. Steeds meer FC-ers, onder wie sponsoren, haken ook bij het initiatief aan. De werkgroep kan hiermee verder bouwen aan een gevoel van trots en vertrouwen voor FC Den Bosch bij een breed publiek. Dat is iets van grote waarde. En van waarde is deze club voor steeds meer mensen. Dat is niet gek, want in De Vliert is het gemakkelijk om onderdeel te zijn van iets groters en om een hoger doel na te streven. Jullie maken dat mogelijk. De FC Den Bosch-supporters in wie alles wat FC Den Bosch zo mooi maakt samenkomt: liefde voor de club, de kleuren, oneindig vertrouwen, ongebreideld optimisme en bovenal: saamhorigheid. Jullie geven kleur aan veel meer dan alleen het stadion. Voor de club, met elkaar. Zo lang de supporters zich om FC Den Bosch bekommeren, zolang zal er plaats zijn voor deze club.

En daarmee kom ik op het nieuwe seizoen. We zijn hongerig naar succes. Op het veld en daarbuiten. Groter en meer, is verantwoord als we dienstbaar zijn en blijven aan de club en trouw aan wie we zijn. Mentaal en moreel sterk. Dáár zit ook mijn persoonlijke motivatie. Dromen zijn bedrog, behalve die waar je werk van maakt. Daarom moeten we onze  dromen blijven delen. 

We staan bol van de plannen die er allemaal op zijn gericht de populariteit van FC Den Bosch verder uit te breiden en bestaande verbindingen te versterken. In het verlengde daarvan we willen we komend jaar toe naar een volle Vliert. Niet bij drie wedstrijden, maar liefst bij allemaal. Daar zijn we cijfermatig nog een eindje vanaf. Een reeks van succesvolle wedstrijden is nodig om publiek en bedrijven aan te trekken. Dan gaat het helemaal leven. In De Vliert leeft FC Den Bosch allang. Laten we met elkaar de blauwwitte liefde blijven uitdragen, zodat we steeds meer harten voor de club winnen.  Mensen gaan het pas voelen als ze er zelf onderdeel van zijn. Deze club is geen werk, ons voetbal is geen product. FC Den Bosch is van en voor mensen en onze gedeelde clubliefde is het middelpunt van alles. De essentie van onze organisatie is daarom luisteren en dienen. Met dat voor ogen en met de support van de hondstrouwe, blauwwitte achterban kunnen we nooit verliezen.

Op 13 juni start de voorbereiding voor de A-selectie. Vorig jaar zomer waren weinig oefenwedstrijden toegankelijk voor publiek. Niet alleen FC Den Bosch liep hier tegenaan, ook andere BVO’s hadden last van de aangescherpte veiligheidseisen. Daar hebben we na feedback vanuit de achterban nu meer rekening mee gehouden. Er is niet alleen vanuit voetbaltechnisch aspect naar het voorbereidingsschema gekeken, maar ook  vanuit veiligheid en supporterszaken. Op zaterdag 13 juli houden we de jaarlijkse Open Dag. Supporters willen deze dag graag combineren met een wedstrijd. Met Jong PSV hebben we een mooie tegenstander gevonden om de Open Dag op te luisteren en met deze opponent kan het laagdrempelige, toegankelijke karakter dat hoort bij een open huis ook van kracht blijven. De eerste oefenwedstrijd staat voor zaterdag 22 juni op de agenda. Dan spelen we bij onze partnerclub BVV tegen een Regioteam met spelers uit het hoogste amateurniveau. Ook met andere oefenwedstrijden in de directe omgeving van FC Den Bosch, willen we de banden met de regio verder aanhalen en onze toegankelijkheid vergroten. Op 6 juli wordt in Waalwijk geoefend tegen RKC. We merken dat veel internationale ploegen niet op kunstgras willen spelen, maar we zijn nog bezig met een paar aansprekende tegenstanders. Het volledige voorbereidingsprogramma delen we zo snel mogelijk. De competitie start in het weekend van vrijdag 9 augustus. Rond 19 juni is het definitieve competitieprogramma bekend. 

Mag ik tot slot, beste FC-ers, een digitale toost uitbrengen op een geweldige club, met geweldige supporters en niet te vergeten: geweldige stewards! Ik wens jullie een zonnige zomer en zie jullie in 2024/2025 graag terug in De Vliert. Proost!

Tommie van Alphen