Oud-scheidsrechterbegeleider Theo Duijts op 78-jarige leeftijd overleden

frans Duijts

Bijna 25 jaar lang was Theo Duijts bij thuiswedstrijden van het eerste elftal van FC Den Bosch de vaste gastheer voor scheidsrechters en grensrechters. In 2014 moest hij wegens gezondheidsredenen hiermee stoppen. Donderdag 14 september overleed Theo Duijts op 78-jarige leeftijd.

Theo begeleidde de arbitrage vanaf hun komst tot en met vertrek van De Vliert. Ook stond hij ze tijdens de wedstrijden terzijde vanachter de zijlijn van het veld. Zo groeide hij uit als een vertrouwd gezicht voor scheidsrechters en grensrechters en was hij getuige van de ontwikkeling die veel Nederlandse topscheidsrechters doormaakten.

‘Voor ons als arbitrage was Theo een icoon bij FC Den Bosch. Bij elke wedstrijd was het een fijn weerzien, ook met zijn vrouw en dochter’, reageerde internationaal topscheidsrechter Danny Makkelie op het overlijden. Ook nadat Theo Duijts zijn taken had overgedragen aan Boy Robeerst bleef zijn vrouw Carin betrokken en actief bij FC Den Bosch.

Behalve scheidsrechtersbegeleider was Theo Duijts ook actief als scheidsrechter in het amateurvoetbal, circa 40 jaar. Ook leidde hij regelmatig een oefenwedstrijd van FC Den Bosch.

FC Den Bosch wenst familie en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

De crematie is zaterdag 23 september om 14.00 uur in Uitvaartcentrum Maaslanden aan de Abt van Engelenweg in Nieuwkuijk.