Overtuigende winst in seizoensopener

DEN BOSCH,11-08-2023,Stadium De Vliert,Dutch Football Keuken Kampioen Divisie, season 2023/2024, match between FC Den Bosch - TOP Oss,FC Den Bosch player Kacper Kostorz celebrating the victory with FC Den Bosch player Sebastiaan van Bakel (R) after the match Den Bosch - TOP Oss

Op 11 augustus trapte FC Den Bosch het seizoen af tegen TOP Oss. In een derby waarin de thuisploeg domineerde, bleven de punten ook in De Vliert. 1-0!

Voorafgaand aan de derby is er door het publiek afscheid genomen van Jordy van der Winden die het profvoetbal achter zich liet. Ook werd het seizoen symbolisch afgetrapt door twee supporters.

De wedstrijd begon in de eerste vijf minuten met twee grote kansen waarvan de tweede net over werd geschoten door Vieri Kotzebue. Een kans vanaf een meter of tien werd niet verzilverd. Na zeven minuten ontving FC Den Bosch de eerste corner, deze werd op doel gekopt door Victor van den Bogert vanaf de tweede paal. Echter wist een verdediger van TOP Oss deze net voor de lijn te keren.

TOP Oss kreeg na na een kwartiertje haar eerste kans. Na een uitbraak wist Amin Rehmi voorlangs het doel van Joey Roggeveen te schieten. Enkele minuten later volgde er nog een grote kans. Jaron Vicario wist vanaf de rechterkant een voorzet op maat te geven aan Yuya Ikeshita. De middenvelder wist deze kans niet te benutten na knap keeperswerk van Mike Havekotte.

In minuut 23 kreeg FC Den Bosch haar tweede corner van de wedstrijd, deze belandde uit de kluts in de handen van de doelman Mike Havekotte. Na een dik half uur minuut weet het afstandsschot van Yuya Ikeshita het doel niet te bereiken. Vanaf twintig meter schiet de Bosschenaar de bal over het doel. Ondanks de drie minuten extra tijd gingen beide ploegen de rust in zonder te scoren. FC Den Bosch had de overhand maar wist dit niet om te zetten in een voorsprong.

Na drie minuten in de tweede helft kreeg FC Den Bosch opnieuw een grote kans via Jaron Vicario. De bal stuit via keeper Mike Havekotte weg van het doel. Na tien minuten in de tweede helft is het beeld van de wedstrijd ongewijzigd, er volgen meerdere kansen voor de Bosschenaren maar de zijn nog niet benut. Enkele momenten later had FC Den Bosch de grootste kans van de tweede helft tot op dat moment. Deze vond plaats na ruim een uur voetballen waarbij Kacper Kostorz de bal hoog in diepte diepte kreeg. De bal werd zonder aannemen direct op het dak van het doel geplaatst.

Enkele minuten later een grote kans voor TOP Oss, na een lange bal lange op Doumtsios schoot de spits over door de druk van Victor van den Bogert. Zijn schot belandde op het dak van het doel. Meteen hierna ging FC Den Bosch weer in de aanval. En met succes. Via Jaron Vicario kwam de bal bij Kacper Kostorz. De Pool wist de keeper te verassen in de korte hoek en zette de openingstreffer op het bord. Het eerste doelpunt van het seizoen was hiermee een feit en tevens ook de voorsprong voor de Bosschenaren.

De derde wissel van FC Den Bosch vond plaats twintig minuten voor tijd. Rik Mulders moest het veld verlaten voor de 18 jarige debutant Mees Laros. Hij had zijn debuut vlak voor tijd extra glans kunnen geven. De verdediger kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar zijn inzet werd gekeerd.

Zo wint FC Den Bosch verdiend de derby van TOP Oss. Volgende week gaan we op bezoek bij Helmond Sport. Tot dan!