Overwinning op zeer bewogen avond

TILBURG - 07-10-2022, Koning Willem II stadium. Dutch Keuken Kampioen Division, season 2022-2023. during the match Willem II - Den Bosch.  FC Den Bosch player Faris Hammouti celebrating the goal, 0-2

Na de nederlaag afgelopen week tegen Heracles Almelo, was FC Den Bosch gebrand op revanche. Op bezoek bij Willem II werd die revanche genomen. 1-2!

Ten opzichte van vorige week wijzigde Jack de Gier op 2 plekken zijn ploeg. Dylan Ryan en Ryan Leijten maakten plaats voor  Jordy van der Winden en Faris Hammouti.

FC Den Bosch schoot direct uit de startblokken, al binnen de minuut kwam het op 0-1. Nog voor dat iedereen goed en wel op zijn plek zat, gaf Anass Ahannach een lage voorzet op Faris Hammouti. Hij rondde de bal koel af. Na een kwartier wisten de Tilburgers ook tot hun eerste kans te komen. Het was Lucas Woudenberg die de bal maar net langs het doel van Wouter van der Steen schoot.

Kort na deze doelpoging van de thuisploeg werd de wedstrijd na 18 minuten gestaakt. Na een aantal incidenten op de tribunes besloot scheidsrechter Pérez naar binnen te gaan. Zo’n 80 minuten later, om 21.45 uur, werd de wedstrijd weer hervat.

Willem II was na de onderbreking nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Jesse Bosch probeerde het vanaf ruim 20 meter maar zijn schot werd gekeerd door Wouter van der Steen. Ook FC Den Bosch kreeg haar kansen, een voorzet van Danny Verbeek vanaf de rechterkant werd maar centimeters over gekopt door Victor van den Bogert.

Vlak voor rust kwam Willem II met tien man te staan. Joey Konings kon vrijuit doorlopen op doelman Lamprou, maar werd gevloerd door Wessel Dammers. De weg naar het doel was lang, maar open. Scheidsrechter Perez twijfelde niet en trok de rode kaart.

FC Den Bosch wist wat het de tweede helft moest doen, proberen de overwinning over de streep te trekken. Een wederom sterke start resulteerde uiteindelijk in een verdubbeling van de score. Danny Verbeek gaf een mooie steekpass in de diepte op Evan Patoulidis, die de bal meenam richting het vijandelijke doel. De Belg gaf de bal op Faris Hammouti die linksonder in de hoek de 0-2 binnenschoot en zijn tweede van de avond maakte.

Ondanks een man minder, ging Willem II op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er ook via Jesse Bosch. De middenvelder dook een ruim kwartier voor tijd op in de 16 van FC Den Bosch en schatte een voorzet van de ingevallen Jizz Hornkamp op waarde. Met een harde knal schoot Bosch hem tegen de touwen.

Na de aansluitingstreffer van Willem II begonnen de Tilburgers er weer in te geloven. Er kwamen nog enkele kansjes maar die zorgden niet voor groot gevaar voor het doel van Wouter van der Steen. Na 6 minuten extra tijd floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd en wist FC Den Bosch de overwinning over de streep te trekken.

Volgende week vrijdag staat het volgende thuisduel op het programma. Dan speelt FC Den Bosch in de Vliert om 20.00 tegen Jong AZ. Kaarten voor deze wedstrijd zijn te vinden op tickets.fcdenbosch.nl