Pijnlijke nederlaag tegen VVV-Venlo

S-HERTOGENBOSCH,19-11-2022,Stadium De Vliert,Dutch Football Keuken Kampioen Divisie season 2022 / 2023,FC Den Bosch player Joey Konings during the match Den Bosch - VVV

Tijdens een koude namiddag in De Vliert nam FC Den Bosch het op tegen VVV-Venlo. Ongeveer 4300 supporters zagen hoe goals van Huisman en Braken FC Den Bosch uiteindelijk de das om deed. In De Vliert werd er met 0-2 verloren.

Centrale verdediger Victor Van den Bogert kon er weer bij zijn, hij speelde op de plek van Teun Van Grunsven, die niet helemaal fit was.

FC Den Bosch begon de wedstrijd met een valse start, binnen 3 minuten kwam het op een 0-1 achterstand. Na een goede combinatie stond uiteindelijk Daan Huisman aan het eindstation, die de bal hard binnenschoot. Daarna waren de volgende twee kansen voor FC Den Bosch, eerst was het Anass Ahannach met het schot en daarna Joey Konings met de kopbal. Beide pogingen werden uiteindelijk makkelijk geklemd door VVV-doelman Ennio van der Gouw.

FC Den Bosch kwam de eerste 45 minuten weinig aan het voetballen toe, toch werd het weer gevaarlijk. Na een goede actie van Danny Verbeek gaf Joey Konings de bal voor. De bal leek op maat maar Faris Hammouti wist net zijn voet niet tegen de bal te krijgen. Ook kregen de bezoekers een aantal kansjes. Keeper Van der Steen kende weinig moeite met de pogingen en kon de ballen 2 keer gemakkelijk klemmen.

Vlak na rust kreeg FC Den Bosch meteen een grote mogelijkheid. Anass Ahannach haalt hard uit van buiten het strafschopgebied maar keeper Van der Gouw redde knap. Daarna kreeg FC Den Bosch weer een grote kans, Faris Hammouti gaf de bal net iets te hoog voor op Joey Konings waardoor de linksbuiten net niet lekker op goal kon koppen en de bal over ging.

Na ruim 60 minuten was Wouter van der Steen belangrijk voor FC Den Bosch. Een schot van buiten de 16 leek in de linker benedenhoek te eindigen, maar de goalie was scherp en keerde de bal knap waardoor FC Den Bosch in de wedstrijd bleef. Uit de counter die volgde kreeg FC Den Bosch uiteindelijk een corner. Verdediger Stan Maas kreeg de bal op zijn hoofd maar een VVV-speler haalde de bal met zijn hoofd van de lijn.

VVV-Venlo leek 20 minuten voor tijd de uitgelezen mogelijkheid te krijgen om de 0-2 te maken. Spits Sven Braken lijkt keeper Van der Steen te passeren, maar de doelman verkleinde goed zijn doel waardoor Braken de bal uiteindelijk niet op goal kreeg.

In de 81ste kwamen de Limburgers dan toch alsnog op een 0-2 voorsprong. Uit een corner vanaf de linkerkant wist VVV-spits Sven Braken de bal bij de eerste paal binnen te koppen. Hierdoor leek de overwinning niet meer in gevaar te komen voor VVV-Venlo.

Na 93 minuten floot scheidsrechter Martens af voor het einde van de wedstrijd. FC Den Bosch verloor door goals van Huisman en Braken met 0-2 van VVV-Venlo.

De volgende wedstrijd staat gepland over 3 weken, dan is op zondag 11 december om 14.30 Telstar de tegenstander in Velzen-Zuid.