Ringo Meerveld (18) vervolgt zijn carrière in Tilburg bij Willem II. De geboren Bosschenaar stond in de belangstelling van meerdere clubs uit Eredivisie en koos uiteindelijk voor een overstap naar Willem II.

De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van FC Den Bosch en debuteerde twee seizoenen geleden op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal. Meerveld speelde in totaal 48 officiële wedstrijden in het blauw-wit van FC Den Bosch, waarin hij 5 keer tot scoren wist te komen. Meerveld had nog een doorlopend contract tot de zomer van 2023 bij FC Den Bosch. Over de hoogte van de transfersom worden geen mededelingen gedaan.

Met de transfer van Ringo Meerveld maakt opnieuw een exponent van de Bossche jeugdopleiding de stap naar de Eredivisie: “Ringo heeft op jonge leeftijd de stap naar het eerste gemaakt en is vrij snel een vaste waarde geworden. Hij krijgt nu de kans om zich op het hoogste podium te laten zien. Die kans gunnen we Ringo van harte. We zijn daarnaast trots dat opnieuw een door onszelf opgeleide speler de stap naar de Eredivisie maakt”, aldus technisch manager Jan Gösgens.