Seizoensafsluiting op bezoek bij Superboeren

DEN BOSCH, 04-11-2022 ,De Vliert Stadium Keuken Kampioen Divisie, Dutch football, season 2022/2023, De Graafschap player Alexander Buttner, FC Den Bosch player Rik Mulders during the match  Den Bosch - De Graafschap

FC Den Bosch speelde afgelopen vrijdag in eigen huis gelijk tegen Almere City FC. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen eindigde met een 2-2 stand. Vrijdagavond staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, uit tegen De Graafschap.

Afgelopen vrijdag nam FC Den Bosch het in eigen huis op tegen Almere City FC. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen begon met een indrukwekkende minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van oud-voorzitter en groot FC-er Jan Schouten. Na twintig minuten voetbal wist FC Den Bosch de voorsprong te nemen. Basisdebutant Ilias Boumassaoudi slingerde een vrije trap voor. Deze voorzet werd door niemand getoucheerd, waardoor deze zo in het doel belandde. Kort na het halfuur maakte Almere City FC de gelijkmaker. Alvaro Peña mocht na een goed uitgespeelde aanval de bal voor open doel binnenschieten. Vijf minuten na rust schoot Hamdi Akujobi de 1-2 binnen nadat hij de bal ontving op de rand van de zestien. Hierna ging FC Den Bosch weer aanzetten, wat na 63 minuten voor een gelijkmaker zorgde. Na goed werk van Sebastiaan van Bakel en Rik Mulders kreeg Steven van der Heijden een schietkans. Dit schot werd nog gekeerd door doelman Nordin Bakker, maar de weggeven rebound werd door Nick de Groot in de verre hoek geschoten. De linksback van FC Den Bosch maakte zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. FC Den Bosch bleef aanzetten in de slotfase maar wist niet te winnen. In een sfeervolle Vliert eindigde de wedstrijd in 2-2.

De Graafschap speelde afgelopen vrijdag in Venlo tegen VVV-Venlo. De eerste helft van deze wedstrijd leverde vrijwel geen kansen op voor beide ploegen. Er werd dan ook gerust met een 0-0 tussenstand. Kort na rust brak de wedstrijd wel open. Vier minuten na rust kreeg Robin Lathouwers de bal op de punt van de zestien. De in januari van AZ overgekomen rechtsback twijfelde niet en haalde uit, zijn schot belandde zuiver in de rechterbenedenhoek. Een minuut later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Alexander Büttner gaf een voorzet op Giovanni Korte. Het schot van de rechtsbuiten werd nog geblokkeerd door Simon Janssen, maar Devin Haen was er snel bij om de bal uit de kluts binnen te werken. Na een overvloed aan kansen wist VVV-Venlo in de 93e minuut nog de winnende te maken. Daan Huisman schoof de bal binnen waarna de Venlonaren feest mochten vieren. Door deze overwinning plaatste de ploeg uit Venlo zich voor de Play-Offs, terwijl De Graafschap op haar beurt het bereik tot een plaatsing in de nacompetitie verloor met deze nederlaag.

Eerder dit seizoen wist FC Den Bosch in eigen huis met 2-1 te winnen van De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem kwam in deze wedstrijd nog wel op een 0-1 voorsprong. Jeffry Fortes gaf een hoge bal op linksback Alexander Büttner. De linksback twijfelde niet en haalde van heel ver uit, zijn volley vloog over Wouter van der Steen het doel in. Tien minuten voor rust kreeg Joey Konings een kans om de gelijkmaker te maken, hij stond 1 op 1 met de keeper van De Graafschap maar schoot de bal hard op de paal. 5 minuten later was daar diezelfde Joey Konings die de 1-1 maakte. Uit een corner viel de bal uit de kluts voor zijn voeten, en via een soort halve omhaal schoot hij de bal van dichtbij tegen de touwen. Joey Konings wist hierdoor tegen zijn vorige werkgever te scoren. Twintig minuten na rust wist FC Den Bosch de voorsprong te nemen. Een hoekschop van Danny Verbeek landde perfect op het hoofd van centrale verdediger Victor van der Bogert. De verdediger kopte overtuigend de 2-1 binnen. FC Den Bosch hield hierna de controle en speelde de wedstrijd zakelijk uit.

Hoofdtrainer Tomasz Kaczmarek beantwoordde via Instagram een aantal vragen van de fans over de aankomende wedstrijd. “Het wordt een lastige wedstrijd, zij hebben een goed team. Voor ons is het belangrijk om het seizoen sterk te eindigen, dat onze spelers begrijpen dat we elke week moeten presteren”, vertelde Tomasz Kaczmarek. “Het is ook mooi om met een goede prestatie het seizoen af te sluiten, zodat je met een goed gevoel de zomerstop in kunt gaan, om vervolgens na vier weken met een goed gevoel weer samen te komen”, voegde hoofdtrainer Kaczmarek nog toe.

Alle beschikbare kaarten voor het uitvak in Doetinchem zijn uitverkocht! Ben je er niet bij op De Vijverberg maar wil je de wedstrijd toch volgen? Houd dan onze socials in de gaten of kijk naar het ESPN schakelkanaal. Sinds vorige week donderdag is het ook mogelijk om je seizoenkaart aan te schaffen of om deze te verlengen, dit is via de website mogelijk!